Punt divers

Col·locaven verí per eliminar animals depredadors de les espècies cinegètiques a l'àrea de caça de Biosca

PONENT

Efectius del cos d'Agents Rurals van enxampar aquest diumenge quatre persones quan estaven escampant esquers enverinats en una àrea de caça intensiva de Biosca (Segarra). Segons Medi Ambient, amb els esquers, els detinguts mataven animals depredadors (guineus o corbs) de les espècies cinegètiques que es poden caçar (conills, perdius o llebres). Els agents van trobar dins el vehicle en què anaven les quatre persones una bossa de plàstic amb restes de carn i un altra amb el producte fitosanitari que presumptament feien servir com a verí.

Fa uns mesos, els agents rurals van torbar restes d'esquers enverinats que havien estat escampats amb anterioritat. També van localitzar caixes-trampa utilitzades per la captura de depredadors. El cos va iniciar un seguiment de les persones que s'encarreguen de la gestió de l'àrea de caça de Biosca. Aquest diumenge, van enxampar les quatre persones en el mateix moment que estaven escampant esquers enverinats. En total se'n van localitzar uns quaranta que van ser retirats pels agents per evitar que afetessin a la fauna de la zona.   L'ús de verí està tipificat com un delicte contra el medi ambient i pot comportar condemns de fins a dos anys de presó pels seus autors,  així com també pot comportar  la suspensió de les activitats de l' àrea de caça afectada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.