Punt divers

Declaren sis monitors de l'estació de Boí Taüll pel cas de l'accident mortal d'un esquiador que va ser envestit

ALT PIRINEU I ARAN

Els sis monitors de l'estació de Boí i Taüll que acompanyaven el monitor que va atropellar una parella d'esquiadors de Lleida en el moment de l'accident, el passat dia 14 de març, han declarat aquest dilluns al jutjat de Tremp. Un dels dos esquiadors va morir i l'altra fa pocs dies que ha estat donada d'alta de l'hospital. El monitor que va envestir la parella s'enfronta a un càrrec d'homicidi imprudent. L'advocat del monitor ha dit que tots els instructors que han declarat han coincidit en dir que el dia de l'accident a l'estació hi havia poca gent i que no es podia anar molt ràpid donat que feia calor, la neu estava molt tova i no es podia córrer massa.

El procés està en fase d'instrucció per part de la jutgessa de Tremp qui ha pres declaració als monitors que ja van declarar davant del Mossos. L'advocat del monitor, Santi Joaniquet, ha explicat que ara començaran amb els informes mèdics sobre la lesionada que ja ha sortit de l'hospital i després s'hauran de fer els informes tècnics per esbrinar exactament quin grau d'imprudència va cometre el monitor, un jove de 25 anys, que va envestir la parella de Lleida de 31 anys; Javier M.M. i Sònia F.C. L'home va morir als pocs dies a l'UCI de Bellvitge i la dona ha estat donada d'alta de l'Hospital fa pocs dies.L'advocat del monitor ha recordat que el monitor continua implicat per un delicte d'homicidi per imprudència. Joaniquet explica que les imprudències és una manca d'atenció i per tant és un concepte molt ampli. El que ara s'ha d'aclarir fins a quin punt la manca d'atenció o cautela del monitor en aquell moment, havent-hi unes persones ocultes per un canvi de rasant en la pista en la que es va produir l'accident, podia preveure que hi hauria gent.L'advocat explica que sembla que els esquiadors estaven en aquell punt donat que la noia havia perdut un esquí i el noi l'estava ajudant. La parella estava amagada sota un canvi de rasant, un lloc poc apropiat per estar-hi sense senyalitzar la seva presència. Joaniquet ha dit que sembla ser que la pista es va modificar després per part de l'estació de Boí Taüll per reduir el canvi de rasant. Per aclarir aquest assumpte l'advocat de les dues famílies dels accidentats demanarà la declaració del director de pistes de Boí Taüll. Donant suport als monitors que han declarat, hi havia el director de l'Escola d'Esquí de la Vall de Boí, Ruben Farel·lo, empresa per la que treballava l'imputat, tot i que en el moment de l'accident no estava fent classes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.