Punt divers

El Govern participa en la Fira de Primavera de Tremp amb l'exposició 'Per l'Alt Pirineu i Aran'

El Govern participarà a la Fira de Primavera de Tremp els propers 9 i 10 de maig amb una carpa que mostrarà tota la informació sobre els nous serveis, els nous projectes i les noves infraestructures impulsades pels diferents Departaments a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. La Fira acollirà l'exposició titulada 'Per l'Alt Pirineu i Aran', dins l'estand de la Delegació Territorial del Govern, que explicarà les diferents iniciatives i serveis impulsats per l'Administració de la Generalitat a la regió. L'Alt Pirineu i Aran ha estat un dels territoris contemplats en el Pla territorial general de Catalunya, destinats a esdevenir futura vegueria.

La carpa, instal·lada a la plaça Capdevila, inclourà estands de la Delegació Territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, del Departament de Salut, del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció rural (Prodeca, Promotora d'Exportacions Catalanes) i del Departament de Treball. L'exposició presenta les principals actuacions del Govern en aquest territori, agrupades en sis grans blocs: 'Millorar les comunicacions per apropar persones i serveis'; 'Aprofitar els recursos per dinamitzar l'economia', 'Els serveis a les persones en un hàbitat dispers', 'La seguretat de les persones', 'Garantir l'accés a l'habitatge' i, finalment, 'Preservar el patrimoni per posar-lo en valor'.L'exposició mostra actuacions com el nou Hospital Transfronterer de la Cerdanya, la posada en marxa de nous Centres d'Atenció Primària i les millores en els hospitals i en el transport sanitari. Altres apostes de l'acció de govern passen pel turisme; la preservació del patrimoni cultural, amb una atenció especial al romànic; les millores de la xarxa viària, amb els projectes del port de Comiols i la variant d'Esterri d'Àneu; les inversions per garantir l'accés a l'habitatge a tothom; l'increment de les places assistencials; els nous d'equipaments culturals com ara arxius i biblioteques, i les noves instal·lacions esportives, com és el cas dels pavellons de Vielha i de Tremp o la piscina coberta del Pont de Suert.L'exposició també aborda el Pla de Dinamització Comarcal al Pallars Jussà, amb ajudes econòmiques a iniciatives empresarials; el programa 'Ribagorça Romànica'; els fons europeus LEADER; i les millores dels regadius a la Conca de Tremp i de molts camins rurals. A més, el Govern, tenint compte la singularitat i allunyament del territori, fa també un èmfasi especial en el suport als ajuntaments, en l'accés al sistema de beques per part dels estudiants universitaris i en la creació de línies de transport públic que afavoreixen la mobilitat en aquesta àrea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.