Punt divers

El Govern destina més de 162.000 euros al Pallars Jussà per a polítiques de cohesió social

ALT PIRINEU I ARAN

El Govern, a través de la Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, ha destinat 162.287 euros al Consell Comarcal del Pallars Jussà per a polítiques de foment de la convivència, la cohesió social i la integració de persones immigrades des de 2005. El gruix de les partides s'ha destinat a programes de primera acollida, seguits per l'ajut en la contractació d'una tècnica en polítiques migratòries i programes per promoure la igualtat d'oportunitats. Les subvencions també s'han destinat a programes d'acomodació de la diversitat. El secretari Oriol Amorós ha visitat aquest dimarts Tremp i Talarn per fer balanç de la col·laboració amb els ens locals de la comarca

Els ajuts al Consell Comarcal han augmentat progressivament cada any: 30.000 euros el 2005, 30.770 el 2006, 47.453 el 2007 i 54.064 el 2008. Enguany i per primera vegada l'Ajuntament de Tremp també s'ha presentat a la convocatòria de subvencions per a ens locals del Departament d'Acció Social i Ciutadania, amb projectes específics de suport a l'acollida i la integració. El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha avançat aquesta informació aquest dimarts en el marc d'una visita de treball al Pallars Jussà. La trobada amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, i alcalde de la capital, Víctor Orrit, juntament amb representants del Consell Comarcal i de l'Ajuntament de la Pobla de Segur, ha servit per conèixer les inquietuds i necessitats d'aquests ens locals en aspectes i àrees essencials que han incrementat la demanda per l'arribada de població nouvinguda en els darrers anys. Els dos principals municipis de la comarca, Tremp i la Pobla de Segur, superen la mitjana catalana de població d'origen estranger (actualment del 16,4 %, segons dades provisionals de la Secretaria). Al conjunt de la comarca la població de nacionalitat estrangera representa el 15,8 % del total i els col·lectius més nombrosos són, de major a menor, el marroquí, el brasiler, el búlgar i el romanès. Amorós també ha esmentat les bases de la futura llei d'acollida que impulsa el departament i el paper que hi tindran els ens locals, com els consells comarcals i els ajuntaments. En aquest sentit, i remarcant la tasca que han de dur a terme les administracions municipals i comarcals, el secretari ha destacat la necessitat de dur a terme accions que vetllin per promoure l'èxit escolar de tot l'alumnat, incloent els alumnes de les escoles que són fills de la immigració. En aquest àmbit ha incentivat a les persones assistents a treballar en elements com el reforç escolar, la implicació de les famílies en l'escola i també en les activitats de lleure que contribueixen a l'educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.