Punt divers

Tremp inaugura un parc amb el nom de la infermera cooperant Flors Sirera

La ciutat de Tremp inaugura aquest divendres un parc urbà dedicat a la memòria de Flors Sirera, una infermera que va portar a l'extrem, sense voler-ho, la seva vocació de servei. Membre de l'organització no governamental Metges del Món, va treballar, entre altres llocs, a Rwanda quan va esclatar el conflicte de l'Àfrica dels Grans Llacs, essent brutalment assassinada, igual que altres cooperants europeus i que centenars de milers de rwandesos. Va néixer a Tremp l'any 1963 i fou ciutadana de Manresa. Quan l'Ajuntament de Tremp va tenir constància de la seva mort va acordar en el Ple de 3 d'agost de 2005 dedicar-li un homenatge.

L'Ajuntament de Tremp va decidir en atenció a la seva vocació i trajectòria personal posar el seu nom a l'últim parc públic que s'ha executat a la ciutat. Aquest és un homenatge a ella i als que diàriament dediquen la seva existència a millorar les condicions arreu del món, i , especialment, en un continent marcat per la fam i la guerra, l'Àfrica.Des de l'Ajuntament, s'ha informat que 'Tremp se sent orgullosa d'haver estat la ciutat natal de tan il·lustre persona, arrencada de la vida en una edat massa jove, quan encara tenia molts anys i molta energia per donar a la seva causa, que fem nostra, i que no era altra que la pau, el respecte entre iguals i la prosperitat del tercer món'.Aquesta obra ha costat aproximadament 472.000 euros, finançats gràcies al fons Feder i a una important aportació de Ferrocarrils de la Generalitat, i ha servit per dignificar un sector que es va urbanitzar a finals dels anys 90, havent servit fins i tot com a abocador controlat. L'obra ha consistit en l'enjardinament, l'adequació de mobiliari i jocs, així com en la instal·lació d'una passarel·la que connecta el barri de la Font Vella amb el centre de Tremp. Té com a element singular un petit espai fluvial i ocupa prop de 5.000 metres quadrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.