Punt divers

El Monestir de les Avellanes acull la primera de les dotze oficines de turisme que s'inauguraran al Montsec

PONENT

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, situat al municipi d'Os de Balaguer (Noguera), acull des d'aquest divendres la primera de les dotze oficines que sota la denominació 'Portal del Montsec', s'inauguraran en aquesta zona del prepirineu lleidatà. El conseller del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (DIUE), Josep Huguet, ha estat l'encarregat de presidir l'acte inaugural d'aquest espai que s'ha condicionat a la sala capitular del monestir. Huguet ha animat als empresaris del sector turístic de la zona a què apostin per vendre el seu producte a través de tots els mitjans possibles per tal de fer front als actuals moments de crisi econòmica.

El conseller Huguet ha destacat que l'obertura d'aquesta oficina turística té lloc poques setmanes després de l'obertura del Centre d'Observació de l'Univers i l'Observatori Astronòmic del Montsec, que conformen el Parc Astronòmic del Montsec (PAM). En aquest sentit, ha felicitat la tasca que han portat a terme les administracions locals per tal de tirar endavant el projecte d'obertura d'aquests 'portals del Montsec' donat que feia molts anys que estaven projectats i encallats per diversos problemes 'burocràtics'.

L'obertura d'aquests portals del Montsec, que també s'ubicaran en municipis com Isona (Pallars Jussà), Camarasa i Àger, entre d'altres, és una iniciativa del Consorci del Montsec i compten amb ajut financer del Pladetur del DIUE. En concret, el de les Avellanes ha comptat amb un ajut de 18.000 euros. De fet, el Pladetur ha invertit a Lleida en tot el 2008 1,44 milions d'euros dels 8'1 que s'han destinat a tot Catalunya. Aquest finançament s'ha dedicat a 77 projectes a les comarques de Lleida.

A l'oficina del Monestir de les Avellanes, el visitant hi trobarà informació diversa del Montsec editada en fulletons i també podrà veure un audiovisual sobre els atractius de la zona. Així mateix, hi ha una part reservada a la venda de productes autòctons com són les avellanes, els torrons, la mel de muntanya i les nous. Els altres portals del Montsec que s'obriran al llarg d'aquest 2009 i el 2010 tindran un format similar al que s'ha inaugurat aquest divendres.

Huguet ha remarcat que aquesta xarxa d'oficines ha de servir per 'vendre', no només l'Observatori astronòmic, la muntanya i els seus recursos naturals, sinó també tota la llista d'esglésies romàniques i castells que hi ha a la zona. En aquest sentit, el conseller ha afegit que amb tot plegat s'obté un discurs paisatgístic, científic, i històric que permet crear a l'entorn del Montsec un 'turisme d'emocions'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.