Punt divers

Iberpotash tanca acords amb els comitès d'empresa per evitar 169 acomiadaments a les mines del Bages

Direcció i sindicats d'Iberpotash han acordat un conjunt de mesures per afrontar el fort descens del mercat nacional i internacional de la potassa sense haver de recórrer a un expedient de regulació d'ocupació. La direcció ha buscat solucions per evitar la supressió de fins a 169 llocs de treball a Sallent i Súria. Les principals mesures, declarades de caràcter no definitiu i vigents a partir del 4 de maig i fins el 31 de desembre, preveuen una reestructuració de torns per abordar una producció més 'sostinguda' a la demanda, a reforçar els equips per absorbir els excedents derivats de la supressió de torns i a la realització de tasques d'inversió en infraestructura minera amb personal propi.

Les mesures també preveuen la supressió de la realització d'hores extraordinàries i algunes prejubilacions voluntàries de personal. En ambdós casos, direcció i sindicats han convingut que les circumstàncies actuals de persistència de la baixa demanda mundial de potassa i l''alarmant' nivell d'estocs acumulats des de l'octubre passat, amb els conseqüents problemes de tresoreria que poden comportar, obliguen a adaptar-se a uns nivells de producció sensiblement inferiors als previstos en els calendaris acordats prèviament. A més, els acords especifiquen el compromís de mantenir, sempre que la situació de tresoreria ho permeti, les inversions estratègiques establertes per a cadascun dels centres de treball de l'empresa i que garanteixen el futur de l'activitat minera i industrial.La direcció preveu que aquestes mesures seran suficients per afrontar la situació actual del mercat de la potassa, ja que considera que la demanda i la comercialització es recuperaran a mig termini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.