Punt divers

Les caramelles de Súria, un referent a Catalunya, creixen amb una nova colla

La incorporació d'una nova colla i l'edició d'un dossier didàctic sobre les caramelles adreçat als escolars són les novetats de les caramelles de Súria (Bages). Una referència del món caramellaire català que tornarà a reunir més de 500 cantaires de totes les edats. Súria ha esdevingut el municipi de Catalunya que manté aquesta tradició més arrelada ja que hi ha constància que les caramelles tenen més de 400 anys d'antiguitat. Un total de nou colles participaran a l'edició d'aquest any. El dia central serà el Diumenge de Pasqua en què les colles participants oferiran les seves actuacions de cant, música i dansa pels carrers i places.

La nova colla caramellaire està formada per la Coral Sòrissons, de l'Escola Municipal de Música, que en la darrera edició ja va interpretar algunes peces del seu repertori durant el Diumenge de Pasqua, encara que fora del programa oficial.La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Súria, Encarna Mata, ha destacat el fet que la festa sumi una nova colla, la qual cosa demostra la seva 'continuïtat', ha dit.Entre els actes més destacats hi ha la trobada caramellaire de la nit de dissabte al pavelló d'esports. Aquest any, la nova colla participarà en la trobada caramellaire del dissabte i en les actuacions de diumenge.Les altres colles són Altatxu, la Colla Gran de l'Agrupació Sardanista, Colla Infantil de l'Agrupació Sardanista, Colla Juvenil del Foment Cultural, Colla Infantil del Foment Cultural, Coral L'Esplai, Societat Coral La Llanterna i Trabucaires del Tro Gros.Dossier didàctic per conèixer la tradicióLes caramelles d'aquest any sumen també una altra novetat, un dossier didàctic que s'ha pensat per tal que els escolars puguin aprofundir en el món de les caramelles. El dossier l'ha elaborat un grup de mestres de les escoles de Súria amb l'objectiu que els nens coneguin millor aquesta tradició molt arrelada a Súria i també a d'altres poblacions del Bages, com Fonollosa, Callús, Cardona i Sant Vicenç de Castellet, entre d'altres municipis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.