Punt divers

ERC trenca el pacte de govern amb el PSC a Riells i Viabrea i governarà en minoria

ERC ha trencat el pacte de govern amb el PSC a Riells i Viabrea (Selva) després de més de tres anys de mandat conjunt per 'divergències en l'acció de govern'. L'alcalde del municipi, Josep Maria Bagot (ERC), ha explicat que 'les desavinences feien molt difícil el treball conjunt' i ha assenyalat el procés de concessió de la gestió de l'aigua com el detonant del trencament. ERC i PSC van segellar el pacte de govern a Riells i Viabrea després de les eleccions municipals del 2007 i han governat al llarg del mandat amb un total de vuit regidors, tres de socialistes, quatre de republicans i un de no adscrit. Després del trencament del pacte, ERC governarà en minoria.

Bagot ha explicat que les divergències eren presents en el dia a dia de la vida política del consistori pel que fa a la 'gestió dels recursos'. L'alcalde ha dit, però, que el punt que ha evidenciat més la desavinença entre tots dos grups ha estat el de la concessió de la gestió de l'aigua. Des de fa un any, ERC havia posat sobre la taula la proposta d'atorgar la concessió a l'empresa privada propietària del 40% de la xarxa i dels pous, situats fora del municipi. D'aquesta manera, l'ajuntament assegurava la titularitat de la xarxa i dels pous 'a cost 0' i tancava, a més a més, un compromís d'inversió anual per part de l'empresa pel manteniment de la xarxa. Apart d'aquestes condicions, l'empresa es comprometia a pagar un cànon anual a l'ajuntament que, segons l'alcalde, estaria al voltant d'uns 60.000 euros. Aquests diners permetrien les obres del nou CAP de Riells i Viabrea. 'Només tenim un CAP provisional i aquest era un dels projectes més importants per al poble', ha explicat Bagot que ha dit que l'ajuntament ja havia començat a negociar amb el Departament de Salut la inversió de les obres. 'Si fos per ERC ja haguessin començat les obres del CAP, i potser avui dia, Riells i Viabrea ja el tindria en funcionament', s'ha queixat l'alcalde.Bagot ha explicat que, des d'un principi, el PSC no havia estat d'acord amb aquesta mesura i que els socialistes havien proposat convertir els pous de la companyia en municipals i convocar un concurs públic per a l'adjudicació del servei. Una opció que l'alcalde considera que retardaria el procés.Un altre motiu pel qual ERC ha vist necessari trencar el pacte amb el PSC és el projecte de construcció del camp de futbol. 'En un principi, els socialistes s'hi van oposar i, més endavant, van donar llargues dient que s'hauria d'avaluar les despeses que suposa per l'ajuntament', ha dit Bagot. L'alcalde del municipi ha explicat que es tracta d'un projecte 'molt important' pel poble ja que, tot i tenir 4.000 habitants no té camp de futbol.Tot plegat, ha explicat Bagot, ha provocat un 'deteriorament de la relació' entre els dos grups que ha dut a un punt de 'desconfiança mútua' i que ha fet 'inviable la feina conjunta'. A partir del trencament de govern, i d'ara en endavant, ERC seguirà fins a finals del mandat al capdavant del municipi en minoria ja que només compta amb quatre regidors i un de no adscrit dels onze que composen el ple.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.