Els Mossos d'Esquadra denuncien un ciclista a Flix que circulava amb un elevat grau d'alcohol a la sang

L'home, que va marcar 1,56 mg/l, anava fent ziga-zagues de banda a banda de la C-12

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de la unitat de seguretat ciutadana (USC) de la comissaria de districte de Móra d'Ebre va denunciar el dia 4 d'abril passat un ciclista que conduïa el seu vehicle presumptament sota els efectes de l'alcohol. La dotació policial que va enxampar l'home en aquest perillós estat feia un control estàtic al punt quilomètric 86 de la carretera C-12, a l'altura de la localitat de Flix (Ribera d'Ebre) quan, cap a les nou del vespre, va observar com s'apropava cap a ells el denunciat amb una bicicleta.

Segons fonts pròximes al cas, el ciclista circulava fent ziga-zagues de banda a banda de la carretera. És per aquest motiu que, ràpidament, els agents, per assegurar tant la integritat de l'home com la de la resta d'usuaris que eren a la via, van decidir aturar-lo. Llavors els efectius es van adonar que l'acusat mostrava evidents símptomes de portar la bicicleta sota els efectes de l'alcohol, per la qual cosa li van fer una primera prova, en què va donar positiu, amb una taxa d'1,5 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Posteriorment, a més, li van fer una altra prova amb l'aparell evidencial d'una patrulla de trànsit del cos autonòmic, que havia estat requerida pels mateixos agents de la unitat de seguretat ciutadana. Mitjançant aquesta segona prova, va quedar confirmada l'alta concentració d'alcohol que presentava el ciclista, que va marcar una taxa d'1,56 mg/l. Per tot plegat, la policia de la Generalitat va denunciar l'home per via administrativa, amb una sanció de 600 euros.

D'altra banda, agents del sector de trànsit de Tarragona van detenir el 7 d'abril un veí de la capital del Baix Camp, de 56 anys i nacionalitat espanyola, perquè conduïa el seu turisme amb una taxa d'1,05 mg/l. La patrulla de la Policia de la Generalitat va atendre l'alerta d'una sortida de via que va tenir lloc al punt quilomètric 5 de la carretera TV-3141, a l'altura de Reus. En arribar al lloc, els efectius es van trobar amb els serveis mèdics que atenien l'únic ocupant del turisme accidentat, que s'havia fet ferides de caràcter lleu.

L'home també presentava visibles símptomes d'haver conduït sota els efectes de begudes alcohòliques i, per tant, li van practicar la prova d'alcoholèmia, que va donar positiu, amb una taxa d'1,05 mg/l. El conductor va quedar detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit per haver superat la taxa penal, que és de 0,60 mg/l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.