Punt divers

Solsona es fixa com a objectiu assolir una participació del 30% en la consulta per la independència de Catalunya

Els solsonins participen des de les nou d'aquest matí en la consulta popular que planteja la qüestió sobre la necessitat que Catalunya esdevingui o no un estat independent dins Europa. Des de primera hora, el moviment de gent que vol expressar la seva opinió és constant tot i aquesta no ser vinculat. A Solsona, 7.570 veïns de la ciutat tenen dret a vot. El lloc escollit per celebrar les votacions és un local privat conegut com 'La Fita' situat davant del Casal de Cultura on s'han habilitat cinc meses electorals perquè els ciutadans puguin expressar-se. Durant aquesta setmana, 270 veïns de Solsona ja havien dipositat el seu vot de forma anticipada.

L'organització de la consulta a Solsona va a càrrec de l'entitat 'Volem Decidir', creada a la localitat per persones i entitats després que l'ajuntament aprovés per unanimitat donar suport a la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya en cas que alguna entitat cívica l'acabés organitzant, com ha acabat passant. El portaveu de 'Volem Decidir', Joan Viladrich, ha explicat que l'associació impulsora de la consulta a Solsona es planteja com a objectius superar el 15% de participació tot i que 'arribar al 30% seria tot un èxit' si es té en compte que poden participar-hi el col·lectiu immigrant i la població de més de 16 anys. Alguns dels primers votants s'han mostrat optimistes pel fet de poder-se pronunciar sobre temes que afecten la ciutadania com ara el fet que planteja la consulta sobre la necessitat que Catalunya sigui un estat independent dins Europa i han demanat que la consulta hauria de tenir un caràcter vinculant. La majoria, dels electors que han expressat l'orientació del seu vot s'han decanatat pel 'Sí'.Fins ara, la consulta que aquest 13 de desembre també es celebra a altres 165 poblacions catalanes està transcorrent a la capital del Solsonès sense incidents i marcada per una ambient festiu. Està previst que aquest migdia arribin a la ciutat per supervisar el funcionament del procés dos observadors internacionals, vinguts del País Basc i Sardenya, respectivament. A les 11 del matí, 179 persones ja han dipositat el seu vot a Solsona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.