Punt divers

Quaranta efectius dels Bombers i ADF buscaran tota la nit la nena de 6 anys desapareguda al Cap de Creus

Quaranta efectius dels Bombers de la Generalitat i membres de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) continuaran buscant durant tota la nit la nena de 6 anys desapareguda al Cap de Creus. A la recerca també hi participaran gossos ensinistrats. La menor, de nacionalitat alemanya i de nom Noema, ha desaparegut durant una excursió amb la seva família a l'ermita de Sant Baldiri. Els efectius de recerca han estat pentinant, des de quarts de sis de la tarda, tota la zona propera al lloc, però de moment la nena no ha aparegut. L'alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà), Genís Pinart, diu que ara la 'preocupació' ja és evident.

Passaven pocs minuts d'un quart de sis de la tarda, quan els Bombers han rebut l'alerta que la menor, de nom Noema, havia desaparegut. La nena havia arribat divendres amb la seva família des d'Alemanya -viuen en un poble proper a Stutgart- i estava passant dues setmanes de vacances a la zona. Aquest dimecres, després d'aparcar el vehicle al port del municipi, tota la família ha anat fins a l'ermita de Sant Baldiri.Un cop a dalt, les seves germanes han decidit tornar abans, i els pares i la menor s'han quedat a dalt l'ermita. La nena, però, en un moment determinat ha volgut anar amb les germanes i ha emprès la tornada. Quan els pares s'han retrobat amb les altres filles al Port de la Selva, s'han adonat que la menor havia desaparegut i han donat l'alerta.Des de quarts de sis de la tarda, 120 persones han participat activament a la recerca de la menor.  A més, un helicòpter també ha pentinat la zona successivament fins que el sol s'ha post. En un primer moment, els efectius han inspeccionat els camins d'accés a l'ermita, però després la recerca s'ha estès per tota la muntanya.A la recerca hi ha pres part efectius dels Bombers, dels mossos, de les ADF i la Guàrdia Civil. També s'hi ha incorporat desenes de voluntaris i veïns del Port de la Selva. Tot i els esforços, però, la menor encara no ha aparegut.40 efectiusQuan ha marxat el sol, els Bombers de la Generalitat i membres de les ADF han muntat un altre dispositiu nocturn. Hi participaran 40 efectius i durarà tota la nit. 'Es cobriran els vials i els camins, perquè aquest terreny és molt escarpat i el perill d'endinsar-s'hi és alt', ha indicat Genís Pinart.L'alcalde ha destacat les dificultats del terreny i ha indicat que 'el grau de dificultat' és elevat. 'Després de pentinar-ho tot, ens preocupa no haver trobat la nena, i això ens fa pensar que ha caigut en algun lloc i no l'hem vista o bé que li pot haver passat qualsevol altra cosa', ha indicat. I ha afegit: 'Ara ja fa més de cinc hores que rastregem per terra i aire i estem molt confosos'.A més dels efectius terrestres, aquesta nit també hi haurà gossos ensinistrats que pentinaran els camins de la muntanya a la recerca de la menor. L'alcalde ha explicat que aquest és el primer cop que recorda que algú s'hagi perdut durant tanta estona al massís. 'Hi ha antecedents de gent gran que s'ha perdut, però mai ens ha passat amb nens tant petits; i sinó, sempre se'ls trobava pel camí al cap de poca estona', ha declarat.El delegat del Govern, Jordi Martinoy, també ha estat present durant la recerca al Cap de Creus. Quan la llum diürna ha marxat, Martinoy ha demanat que 'en cap cas s'incorporin voluntaris a la recerca, perquè durant la nit la zona és perillosa per a fer recerques no organitzades'. I ha conclòs: 'Pentinarem la zona amb personal preparat de manera més sistemàtica, i esperant trobar un resultat en les properes hores'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.