Punt divers

El Ministeri de Medi Ambient fa un informe favorable a la duplicació del gasoducte de Castelnou-Tivissa

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha formulat una declaració d'impacte ambiental (DIA) favorable al projecte de duplicació del gasoducte Castelnou-Tivissa (Ribera d'Ebre) que passarà per les províncies de Saragossa, Terol i Tarragona. El Ministeri ha resolt que el medi ambient i els recursos naturals 'quedaran adequadament protegits'. La duplicació del gasoducte té per objectiu assegurar l'abastiment de gas davant la demanda prevista per als pròxims anys. Dins de l'àmbit de l'estudi hi ha espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 i, per evitar la seva afectació, la DIA estableix mesures com la restricció de l'ample de pista en zones que travessen hàbitats 'd'interès comunitari'.

A més, es restituiran els marges dels rius i la vegetació i es modificaran els calendaris d'obra que tinguin en compte els períodes reproductors i de cria de determinades espècies. Les principals alteracions a la xarxa hidrològica es produiran per l'encreuament del gasoducte amb aquesta xarxa. Com que alguns rius són 'llocs d'interès comunitari', la DIA proposa fer les obres en aquests espais durant l'estiu, quan el cabal és menor. Per evitar impactes sobre la fauna, es faran prospeccions de camp per comprovar l'existència d'individus i les zones de nidificació, així com s'establiran les mesures oportunes per a la seva preservació, especialment en àrees amb presència potencial d'espècies de la Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) i d'Àrees d'Interès per a les Aus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.