Punt divers

Un estudi detecta les febleses de les telecomunicacions de l'Alt Urgell

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha fet un estudi detallat per municipis sobre la cobertura de banda ampla, telefonia i TDT a la comarca. Aquest inventari ha estat presentat a tots els alcaldes el matí d'aquest dijous en una reunió a Organyà (Alt Urgell). Ara cada municipi haurà de contrastar l'estudi amb la seva realitat per acabar de trobar punts a millorar, ja que l'objectiu de tot plegat és concretar les mancances que cal resoldre per 'fer arribar les telecomunicacions a tots els indrets de la comarca', segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Aquest estudi ha de servir també per demanar noves infraestructures a la Generalitat a través del Pla Catalunya Connecta.

L'estudi evidencia que ja s'ha fet molta feina, ha explicat Jesús Fierro, 'a través dels diferents programes que hi ha, s'ha avançat moltíssim en banda ampla i en la utilització per part de la Generalitat de totes les torres de telecomunicacions construïdes amb el Pla Territoris Digitals, i ara s'ha per continuar avançant  a traves del Pla Catalunya Connecta de la Generalitat'.D'altra banda a la trobada de batlles també s'ha parlat de que es puguin seguir utilitzant determinades ambulàncies i vehicles de bombers. Fierro ha explicat que malgrat 'la nova estratègia de la Generalitat de Catalunya que vol un transport sanitari central gestionat de manera diferent, no s'hauria de depreciar un servei d'ambulàncies que de vegades ha salvat vides'. Demanaran, per tant, de mantenir aquests serveis com una reserva que en moments puntuals es pogués activar.L'amfitrió de la trobada, l'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, ha mostrat als assistents unes imatges aèries del municipi i unes altres de subterrànies, ja que el consistori està duent a terme un estudi de la gruta de la Font Bordonera a través d'un equip d'espeleologia submarina. Aquest treball de recerca ha determinat que la gruta té almenys uns 400 metres de llargada i uns quaranta de profunditat. A banda d'això, Fiol ha convidat els seus homòlegs a un salt en parapent, modalitat esportiva del municipi, a la Muntanya Màgica, el temps però no ha permès que aquesta activitat es portés a terme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.