Punt divers

El poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, tindrà consulta per la independència

El ple municipal de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, ha acordat donar suport a una consulta independentista. La proposta, impulsada per l'alcaldia, s'ha aprovat per unanimitat dels assistents al ple, que s'ha celebrat aquest dimecres. El ple de Sant Jaume de Frontanyà l'integren 23 persones majors de 18 anys i a la sessió n'hi han assistit la meitat. Un cop aprovada la moció, l'alcalde, Ramon Vilalta (ERC), contactarà amb la plataforma Decidim.cat per trobar els mecanismes que en permetin la celebració, ja que al poble no hi ha cap entitat ni persona que la pugui convocar. Vilalta creu que possiblement la convocatòria s'hagi de fer des d'una entitat de fora del poble.

Vilalta explica que hores d'ara encara no té clar quin mecanisme caldrà utilitzar per fer possible la consulta per la independència a Sant Jaume de Frontanyà, però que segur que es trobarà. El que interessava en primer lloc, ha dit, era aprovar la moció i a partir d'ara es buscarà la forma de fer-ho. La intenció de Vilalta és que la plataforma Decidim.cat, de la qual en forma part, l'assessori sobre com superar els esculls que té per al poble l'organització de la consulta.Els handicaps que ha de superar Sant Jaume de Frontanyà és que no hi ha cap entitat registrada al municipi que pugui liderar la convocatòria i que, dels 26 habitants del poble, tots els majors de 18 anys, que són 23, formen part del ple municipal i per tant, tampoc poden organitzar-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.