Punt divers

Carod-Rovira diu que s'ha d'aconseguir la representació institucional plena en vegueries abans d'acabar la legislatura

El vicepresident de Govern de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, ha dit a Tremp que la representació institucional del Govern al territori és en forma de vegueries i que abans d'acabar la legislatura ha d'estar plenament activa a tot el territori. Carod-Rovira ha dit que per aconseguir-ho s'hauran de descentralitzar tots els departaments del Govern a la zona de l'Alt Pirineu i Aran i reforçar aquelles àrees ja descentralitzades. Carod-Rovira ha dit que s'ha d'aconseguir a la zona de l'Alt Pirineu i Aran el mateix que s'ha aconseguit a les Terres de l'Ebre, una descentralització total amb representació plena de tots els departaments.

Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració de Fira Primavera de Tremp.Alguns dels departaments que encara no estan desplegats a l'Alt Pirineu i Aran són els de Turisme, Cultura o Treball. Carod-Rovira ha recordat les complicacions del Pirineu, un territori on hi viu l'1% dels habitats de Catalunya i que representa una cinquena part del territori català. El vicepresident del Govern de Catalunya ha dit que el desplegament en aquest territori s'ha de fet el més ràpid possible. Carod-Rovira ha recordat que en aquesta zona hi ha 77 municipis amb 700 nuclis de població.Carod-Rovira ha presidit una reunió amb tots els representats del Govern a la zona de l'Alt Pirineu i Aran. El delegat del Govern en aquesta zona, Víctor Orrit, li ha demanat celeritat en la desentralització de tots els departaments per poder oferir uns serveis més propers als ciutadans i a les administracions locals.Carod Rovira ha estat l'encarregat d'inaugurar la Fira de Primavera de Tremp, una de les fires més importants del Pirineu pel volum de gent que mou. Durant el cap de setmana es podran visitar les diverses instal·lacions que s'han ubicat al centre de la ciutat; el recinte firal, amb diversos expositors del municipi i de la comarca, ocupa el llarg de la Rambla Doctor Pearson i el Passeig del Pare Manyanet, al carrer Lleida hi haurà el Mercat firal i al Passeig del Vall, el Mercat agroalimentari, on es podran provar i adquirir productes artesanals i alimentaris d'arreu de Catalunya.Per segona vegada, l'Ajuntament de Tremp juntament amb l'Associació Catalana de Xarcuters del Pirineu,constituïda durant l'anterior edició de la Fira de Primavera, convoca i organitza la Fira de l'Embotit En aquest context, tindrà lloc el diumenge a la tarda una aula tast de maridatge de vi de la DO Costers de Segre i embotit del Pirineu a càrrec del sommelier Xavier Ayala. Es tacta d'una fira d'embotits que vol promocionar i donar a conèixer els embotits típics de les comarques de muntanya i organitza un concurs per trobar el millor xolís.Es repeteixen, també, el tast gastronòmic Sabors de Primavera i el Mercat artesanal del Pirineu Fantàstic, l'obertura del qual serà el diumenge al matí, i tindrà lloc al casc antic de Tremp. A més de parades d'artesania hi haurà tallers per a nens i nenes i espectacles durant tot el dia.El Govern participa a la Fira de Primavera de Tremp els amb una carpa que mostra tota la informació sobre els nous serveis, els nous projectes i les noves infraestructures impulsades pels diferents Departaments a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. La Fira acull l'exposició titulada 'Per l'Alt Pirineu i Aran', dins l'estand de la Delegació Territorial del Govern, que explica les diferents iniciatives i serveis impulsats per l'Administració de la Generalitat a la regió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.