Punt divers

Inicien treballs de neteja als boscos de Blancafort, Canelles, Tragó de Noguera i Boix per evitar incendis forestals

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha iniciat aquest dilluns una actuació per prevenir incendis forestals en zones forestals dels nuclis de Blancafort, Canelles, Tragó de Noguera i Boix, dels termes municipals de d'Os de Balaguer i Ivars de Noguera, a la comarca de la Noguera. L'actuació, que té un pressupost de 328.167 euros, s'executa en 92 hectàrees de terreny gestionades per la CHE i s'emmarca en el projecte de la Confederació de neteja de 24 espais forestals de Catalunya i Aragó fins al 2010, amb un pressupost total d'uns 6 milions d'euros finançats pel ministri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i per la UE.

L'objectiu de l'actuació a les comarques de Lleida, que porta a terme l'empresa Foresa, passa per prevenir la propagació d'incendis i per evitar l'erosió dels terrenys dels barrancs que desemboquen a l'embassament de Santa Anna.  Així, es crearan franges auxiliars a les vores de les pistes forestals de 20 metres d'ample per costat on s'hi reduirà la vegetació perquè en cas d'incendi, el foc no es pugui propagar. També s'hi duran a terme tasques d'aclarida i esbrossat per tal d'augmentar la presència d'espècies autòctones.  Altrament, la CHE editarà tríptics educatius i farà xerrades pels veïns dels municipis i instal·larà panells informatius als boscos explicant l'objectiu de les actuacions. La Confederació gestiona directament unes 25.000 hectàrees forestals, la majoria boscos reforestats per la protecció de vessants al costat d'embassaments i barrancs. Moltes d'aquestes zones, amb el temps, desenvolupen un excés de cobertura vegetal la qual representa un perill per a la propagació d'incendis forestals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.