Punt divers

Lleida lidera la llista de zones amb més projectes de recuperació de la memòria històrica amb un total de 26

La demarcació de Lleida ha vist duplicats els ajuts pel que fa a projectes de recuperació de memòria històrica. El Govern ha atorgat ajuts per valor de 985.117 euros a 26 projectes de recuperació de patrimoni memorial com trinxeres, búnkers, rutes de memòria o centres d'interpretació. El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha visitat una de les rutes que es crearan a Ribera de Cardós, al Pallars Sobirà. Saura ha destacat el paper actiu d'aquesta comarca com la que més projectes està liderant de tot Catalunya. El conseller ha dit que tots aquestos itineraris que es crearan poden contribuir a dinamitzar econòmica i turísticament el Pallars.

La inversió que la demarcació de Lleida va rebre l'any passat del Departament va ser de 478.961 euros i aquest any prop d'un milió per la construcció de la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya. Es tracta d'una xarxa de rutes i espais de memòria recuperats i senyalitzats a tot el país amb l'objectiu de fer-los visitables, recuperar la memòria democràtica i contribuir al desenvolupament local. La voluntat del Departament és que l'any 2010 s'hagin recuperat i senyalitzats els principals espais i rutes de memòria de la demarcació de Lleida. Entre els projectes destacats de l'Alt Pirineu i Aran hi ha el centre d'interpretació 'Els Pirineus en guerra' que es farà a la Pobla de Segur (Pallars Jussà). Aquest centre combinarà la investigació,la difusió i la memòria històrica i actuarà com a centre de referència des d'on dirigir els visitants als diferents espais i itineraris senyalitzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.