Punt divers

La innovació en el món rural centrarà el congrés internacional que es farà al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

La innovació en el món rural centrarà la vuitena edició del Congrés Internacional de Desenvolupament Rural que se celebrarà al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona, del 28 de setembre al 2 d'octubre. La trobada reunirà experts de tot el món en noves tecnologies i nous mitjans de comunicació del món rural. Durant el congrés es presentaran diferents iniciatives al voltant del desenvolupament rural i les noves tecnologies. L'objectiu principal del certamen és situar la innovació com a 'peça clau' en la competitivitat d'empreses i territoris, tal com han explicat des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

El congrés vol ser un punt de trobada d'administracions, grups de promoció del desenvolupament rural (GAL), empresaris, associacions, emprenedors i investigadors, incorporant les figures dels 'Living labs' més representatius. Els eixos clau del congrés seran el paper de les TIC en les empreses rurals, el foment de la innovació en les activitats econòmiques rurals i el Leader com a eina de desenvolupament rural. Al voltant d'aquests tres eixos es tractaran diferents qüestions relacionades en forma de sessions com els telecentres com a dinamitzadors de les TIC al territori i la jornada Pimestic sobre turisme. A més, també es parlarà de la innovació en l'empresa rural i les ajudes per a la diversificació econòmica de les zones rurals. També es dedicarà una jornada a presentar projectes i comunicacions que tinguin la innovació i el món rural com a tema principal. Per aquest motiu es crearà un comitè d'experts que analitzaran aquelles iniciatives susceptibles de ser presentades en el marc del congrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.