Punt divers

Un congrés internacional a Solsona debatrà l'aplicació de les noves tecnologies al món rural

Un centenar de participants i 35 ponents debatran a Solsona l'aplicació de les noves tecnologies al món rural en el vuitè Congrés Internacional de Desenvolupament Rural que impulsa el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). El director del centre, José Antonio Bonet, ha destacat que el congrés té "més sentit que mai", ja que el Solsonès és una de les comarques catalanes que s'han vist més afectades per la crisi. Bonet ha destacat que s'han de buscar "noves fórmules d'activitat econòmica i noves idees per transformar el model tradicional". El congrés es farà del 28 de setembre al 2 d'octubre. Durant aquests dies Solsona vol ser un "referent estatal" en el desenvolupament rural.

Innovació i desenvolupament rural "integren" el programa del congrés en què s'exposaran diferents experiències. Durant la jornada es parlarà, entre altres temes, dels telecentres com a motor de la dinamització de les TIC al territori i de la relació entre turisme i innovació en el desenvolupament de les comarques de mitja muntanya. El director del CTFC, José Antonio Bonet, ha explicat que s'han presentat un total de 17 comunicacions d'experiències d'èxit, tant d'àmbit local com internacional. D'altra banda, el primer concurs de projectes innovadors i sostenibles ha rebut nou treballs, un dels quals és de la comarca del Solsonès. El certamen té com a objectiu fomentar la innovació i la creativitat en el medi rural. Un total de 35 ponents participaran al congrés, entre els quals destaca el noruec Veli-Pekka Niitamo, un dels creadors de la xarxa Living Lab a Europa. L'acte inaugural anirà a càrrec de Teresa Cunillera, vicepresidenta del Congrés de Diputats. Els impulsors del congrés han volgut facilitar al màxim l'assistència a la trobada. La inscripció es gratuïta i també es podrà seguir a través de les xarxes socials com el Facebook i d'un blog.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.