Punt divers

Montilla anuncia ajuts per les plantacions afectades pel temporal de vent i pedra de dissabte a la plana de Lleida

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat posarà en marxa un conjunt de mesures per donar resposta als pagesos afectats pel temporal de dissabte que passaran per plans de millora i plans de reconversió varietal tot i que els pagesos reclamaven mesures excepcionals. A més, ha dit que el Govern està treballant amb l'Estat per establir bonificacions fiscals i en la Seguretat Social dels pagesos. Així mateix, Treball i Acció Social estan fent gestions per solucionar el problema social dels temporers que s'han quedat sense feina. El Govern no podrà fer una avaluació dels danys fins que els tècnics d'Agroseguro no acabin de peritar totes les finques.

José Montilla ha fet quest anunci després de mantenir una trobada amb pagesos de la zona del Segrià i de la Noguera afectats per la tempesta de dissabte a la tarda. El president ha destacat l'impacte 'devastador' que va tenir la tempesta sobre les explotacions agràries al qual la Generalitat 'donarà resposta' arbitrant mesures i ajuts pels afectats. El que no tindran els pagesos tal com reclamaven seran ajuts extraordinaris ja que segons ha dit Montilla s'ha de respectar la legislació comunitària que estableix barems i uns mínims pels ajuts de plans de millora i per altres conceptes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.