Punt divers

Martín Fragueiro desmenteix els tonyinaires catalans i nega haver proposat una transferència de quota a les almadraves

El secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, ha negat de forma taxativa que el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí hagués plantejat al sector de l'encerclament de la tonyina roja català una transferència de la seva quota de pesca a les almadraves andaluses per evitar el suport de la Unió Europea a la prohibició del comerç internacional de l'espècie. 'En cap moment vam parlar de garantir o moratòries. Desmenteixo aquestes afirmacions', ha declarat visiblement enutjat el secretari general, qui ha reconegut que va abordar amb els tonyinaires els 'possibles escenaris' que es plantegen davant un possible 'col·lapse' de les pesqueries de tonyina roja al Mediterrani.

'Una cosa és el que digui el sector pesquer, que jo respecto com a sector. Però no poden posar mai en boca del ministeri o del secretari general del Mar un es paraules que no s'han dit', ha argumentat amb rotunditat Martín Fragueiro. Segons ha detallat, les reunions mantingudes amb els tonyinaires catalans van servir per deixar clar que l'administració no ha modificat 'mai' les claus de repartiment de quota que, en qualsevol cas, només es podrien dur a terme entre operadors d'un mateix sector però no entre sectors diferents.Amb tot, el secretari general del Mar ha advertit de la possibilitat que en el futur s'acabin tancant algunes pesqueries de tonyina roja al Mediterrani, com ja es va plantejar en el cas de l'anxova, si els informes científics anuncien un 'col·lapse' de l'espècie. En qualsevol cas, però, ha apostat per mantenir ponts de diàleg obert amb els pescadors perquè en tot moment 'el sector ha de conèixer les diferents opcions'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.