Punt divers

Ipcena reclama que s'aturi la construcció d'una pista a Guixers, en una zona del pla de recuperació del trencalòs

L'organització ecologista Ipcena ha presentat una denúncia per l'obertura d'una pista forestal a la zona de la Serra Llarga, a l'espai de Vilamala, al terme municipal de Guixers (Solsonès). Els ecologistes entenen que l'obertura de la pista, d'uns dos o tres quilòmetres de longitud i que dóna accés a un bosc públic, no ha seguit la tramitació legal pertinent per poder-se executar. Segons Ipcena, l'alt valor ambiental i paisatgístic de la zona, inclosa en el pla de recuperació del trencalòs, justifica que s'aturi la construcció, que està destruint un antic camí de ferradura que ressegueix un cingle. La denúncia s'ha adreçat als Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge de Lleida.

Ipcena considera que les conseqüències ambientals de la construcció de la pista poden ser 'fatals' per al Pla de Recuperació del trencalòs, una espècie que és present a la zona. Alhora, afectaria altres espècies de rapinyaires com l'àliga daurada i el falcó pelegrí o carronyaires com el voltor comú i l'aufrany. L'impacte del camí, afirmen els ecologistes, podria resultar 'crític' per aquestes espècies. A banda de l'afectació en les espècies, Ipcena recorda que aquesta zona de Guixers forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural de Busa i Bastets. Ipcena basa la seva demanda en el fet que no s'han complert tots els preceptes legals per a la construcció de la pista. Segons afirmen els ecologistes, no s'ha fet el tràmit d'avaluació d'impacte ambiental ni un informe favorable en base al Pla de recuperació del trencalòs. Segons Joan Vázquez, portaveu d'Ipcena, la pista, d'uns dos o tres quilòmetres de longitud, donarà accés a un bosc públic sense cap utilitat aparent. Per això, afegeix, només s'explicaria la construcció de la pista per una hipotètica voluntat de revaloritzar una finca privada que hi ha en les immediacions del camí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.