Punt divers

El celler Espelt de Vilajuïga avança la campanya de la verema amb la previsió de recollir 1,3 milions de quilos de raïm

El celler Espelt Viticultors de Vilajuïga (Alt Empordà), el més gran en extensió de la Denominació d'Origen Empordà, amb 250 hectàrees que representen el 12% del total, ha començat la seva campanya de verema de vinyes de raïm blanc. La previsió és recollir 1,3 milions de quilos de raïm, una xifra molt similar a la campanya de l'any passat, que representen 500.000 ampolles. D'aquestes, el 50% s'exporten. Segons ha explicat l'enòloga Anna Espelt, les temperatures fresques de l'hivern, les pluges regulars i la tramuntana intermitent incidiran positivament en la qualitat del vi, que serà molt aromàtic i estructural. En el conjunt de la D.O., s'espera recollir 70.000 hectolitres.

Enguany, el celler Espelt ha avançat vuit dies respecte l'any passat l'inici de la verema dels seus raïms blancs degut a les condicions meteorològiques. La verema es fa de nits, per 'mantenir les aromes del raïm i per evitar així que es volatilitzin amb les altes temperatures', tal com ha explicat l'enòloga Anna Espelt, qui ha destacat la qualitat de la collita d'aquesta campanya. 'Hem tingut un hivern plujós, una primavera humida i un estiu calorós. Això ha fet que els raïms tinguin un excel·lent estat sanitari i si la climatologia no canvia aquests darrers quinze dies, augurem una collita molt bona amb vins molt aromàtics i amb tanins, perfectament madurs i rodons, ideal per elaborar vins de guarda'.500.000 ampollesLa previsió del Celler Espelt és recollir 1,3 milions de quilos de raïm, que suposaran 500.000 ampolles. Es tracta d'un volum molt similar a l'any anterior. De cara a l'any vinent, el nombre d'ampolles serà d'unes 600.000. L'exportació en aquest celler supera el 50% de la producció. Els seus vins arriben a una vintena de països entre ells Japó, Estats Unit, Canadà i Finlàndia. Segons Anna Espelt, el secret per poder competir en un mercat global és fer un vi amb caràcter empordanès. 'Per poder sortir al món, hem de fer vins molt empordanesos, per tal que siguin un segell diferent als de la resta', ha indicat. 10% creixementMalgrat la crisi econòmica, el Celler Espelt preveu un creixement del 10% amb els seus embotellats respecte l'any passat, tot i que en la darrera campanya va créixer en un 35%. Una bona part de les vinyes d'Espelt estan dins els Parcs Naturals del Cap de Creus i la Serra de l'Albera. Aquesta verema, el celler donarà feina a unes 90 famílies de la comarca de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.