Punt divers

Un nou servei de bus connecta la presó de Lledoners amb les estacions de tren de Manresa

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha posat en marxa una nova línia d'autobús per facilitar l'accés en transport públic al centre penitenciari dels Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). El nou servei comunicarà les estacions de Ferrocarrils i de la Renfe de Manresa amb la presó per tal de donar resposta a la demanda de mobilitat associada a les visites al centre penitenciari. La línia oferirà nou expedicions d'anada i nou de tornada els dissabtes i diumenges. Els divendres en farà tres d'anada i tres més de tornada en coordinació amb els horaris de visita del centre i dels serveis ferroviaris. L'actuació comportarà una inversió anual de més de 51.000 euros.

Fins ara el centre de Lledoners no disposava d'una connexió amb transport públic adequada a les necessitats específiques que genera entre els visitants dels interns que s'hi desplacen habitualment.Ara, amb el nou servei, es vol facilitar l'accés al centre penitenciari amb l'ús del transport públic, potenciant la intermodalitat entre el ferrocarril i l'autobús. També es vol facilitar l'accés a aquest centre des de diferents comarques com ara el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Bages, i el Baix Llobregat.Aquest nou servei forma part de les mesures previstes en el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 aprovat pel Govern el gener, dins de les actuacions per a cobrir la mobilitat generada per centres singulars d'activitats que concentren un volum important de mobilitat. La nova línia que es posa en funcionament avui s'ha dissenyat conjuntament amb el Departament de Justícia, tenint en compte especialment les necessitats dels visitants del centre penitenciari, en coordinació amb els horaris de visites i dels serveis ferroviaris.Així, s'oferiran sortides els divendres i caps de setmana durant tot l'any quan es concentren les visites en aquest centre. Les expedicions s'aturaran a l'estació d'autobusos ubicada al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Manresa Alta, a l'estació de Renfe de Manresa i al centre penitenciari. El recorregut durarà uns vint minuts. El nou servei, que serà gestionat per l'empresa Transports Castellà S. A., comportarà una inversió de més de 51.000 euros, que serà assumida pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.