Punt divers

ICV demana que el projecte d'embassament de cua d'Oliana preservi la major part d'horta productiva del municipi

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que reconsideri el projecte de construcció de l'embassament de cua del pantà d'Oliana (Alt Urgell) perquè preservi de la inundació les finques productives d'aquest municipi. Segons els ecosocialistes, el projecte preveu que es produeixi la inundació de terres fèrtils de l'horta d'Oliana, 'contràriament al que la CHE havia projectat inicialment i havia promès als propietaris i població en general', mentre la proposta inicial preveia la construcció d'un mur de defensa de l'horta i el recreixement de les terres d'aquesta 'a fi de preservar-les de l'aigua i mantenir-les productives'.

Segons ICV, la CHE ha canviat el projecte inicial, 'abandonant la idea de la defensa de l'horta, sense haver-ne avisat ni els propietaris de les finques afectades', els quals estan convocats per la CHE pels dies 15 i 16 de desembre al consistori per firmar les actes d'expropiació. L'oposició d'ICV a l'actual projecte és conseqüència d'una reunió mantinguda la setmana passada per representants de la formació amb regants dels regadius de compensació d'Oliana i propietaris de l'horta, amb els quals ICV va assolir el compromís d'advertir la CHE de la 'inconveniència' d'abandonar el projecte inicial d'embassament amb defenses per a l'horta, tot just en un territori ja castigat per la pèrdua de terreny agrari a causa dels embassaments d'Oliana i de Rialb'. L'embassament de cua del pantà d'Oliana projectat, a banda d'acumular més aigua, pretén ser un espai per a usos esportius i turístics, a la qual cosa ICV no s'hi oposa. ICV ja ha fet arribar cartes al president de la CHE, Rafael Romeo, sol·licitant el replanteig de l'actual projecte constructiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.