Punt divers

Benach anima els estudiants de l'institut de Moià a implicar-se en política

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha animat aquest dijous els alumnes de l'IES Moianès de Moià (Bages) a implicar-se en la democràcia i en la societat. Ho ha fet dins el programa 'El Parlament a les aules' a través del qual s'intenta fer reflexionar els joves per tal que s'informin i participin de la política. Benach ha defensat la necessitat de fer una política 'més atractiva' i ha fet veure als estudiants que són necessaris per 'garantir el futur de la democràcia'. Abans de la trobada amb els alumnes, la comunitat educativa també ha aprofitat per fer arribar les seves inquietuds al president del Parlament, entre les quals la llei d'educació.

El president del Parlament ha reiterat que és 'fonamental' que els joves s'impliquin en tot allò que passa en el seu entorn perquè també és una 'manera de fer política'. Benach ha dit que 'allunyar-se de la política seria un error'.Al final de la sessió alguns alumnes han pogut preguntar al president del Parlament. No hi ha faltat una pregunta sobre la independència de Catalunya. En aquest sentit el president del Parlament ha dit que 'la majoria de gent encara no la veu necessària'.Benach també ha explicat com va ser escollit president del Parlament i ha reconegut que l'Estatut va ser difícil d'aprovar perquè va requerir un 'gran esforç per arribar al consens'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.