Punt divers

El comitè d'Iberpotash a Súria i la direcció arriben a un preacord per evitar 102 acomiadaments

CATALUNYA CENTRAL

Si primer va ser el comitè d'Iberpotash a Sallent (Bages) aquest dijous els representants dels treballadors del centre miner de Súria han arribat a un preacord amb la direcció per tal de salvar 102 llocs de treball. A principis d'aquest mes l'empresa va anunciar una reestructuració dels torns amb la qual cosa hi hauria un 'excedent' de 169 treballadors. El president del comitè d'Iberpotash a Súria, Francisco Hernández, ha destacat que s'ha evitat la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació. El dia 1 de maig es posarà en marxa el nou sistema de torns de treball. El comitè d'Iberpotash de Súria informarà aquest divendres sobre el preacord als treballadors en dues assemblees.

Després d'una llarguíssima reunió, que va començar dimecres a la tarda, els representants dels treballadors han arribat a un preacord amb la direcció d'Iberpotash. D'aquesta manera, a partir del dia 1 de maig, es posarà també en marxa a la mina de Súria el pla de reestructuració dels torns de treball que la direcció va anunciar a principis d'aquest mes que comportarà passar dels sis torns que hi ha ara a tres. A més, també es preveu una reducció dels dies de treball a la mina, ja que actualment es treballa de dilluns a diumenge i amb el nou sistema es treballarà de dilluns a divendres. Fonts de l'empresa han explicat que el preacord al qual ha arribat el comitè d'Iberpotash a Súria segueix gairebé els mateixos termes que el preacord al qual va arribar el comitè del centre miner a Sallent per salvar 67 llocs de treball. En aquest sentit es preveu una reducció dels 'subcontractes' i intentar 'reforçar' els equips. El president del comitè d'empresa de la mina de Sallent, Francisco Hernández, ha destacat el fet que s'ha pogut evitar l'expedient de regulació d'ocupació i que, per tant, les mesures que s'han pres són les 'menys traumàtiques'. Hernández ha dit que estan pendents i 'desitjant' que la situació 'canviï' a finals d'any.   L'empresa va explicar, a principis d'abril, que la reestructuració dels torns de treball venia motivada per la reducció de les vendes de potassa, que es fa servir per la fabricació de fertilitzants, la qual cosa ha provocat que als magatzems de Súria i de Sallent hi hagi una acumulació de més de 300.000 tones de potassa. Fins i tot, en algun cas, ja s'està emmagatzemant a l'exterior.  Aquest divendres el comitè informarà els treballadors del centre miner de Súria del preacord al qual s'ha arribat amb la direcció en el transcurs de dues assembles, una al matí i l'altra a la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.