Punt divers

Les Garrigues constituirà una mancomunitat per gestionar l'escola de música comarcal

Els ajuntaments de les Borges Blanques, Arbeca i Juneda i el Consell Comarcal de les Garrigues han iniciat els tràmits per constituir 'la Mancomunitat de municipis per la música de les Garrigues'. Amb aquesta iniciativa, els consitoris i el Consell volen crear una figura jurídica que empari la creació d'una escola de música d'abast comarcal i no com fins ara, que l'Ajuntament de les Borges havia de suplir aquesta funció tot i comptar amb els ajuts dels altres dos ajuntaments. Els promotors de la iniciativa també obren les portes de la mancomunitat a la resta de poblacions de les comarca. A més de gestionar l'escola, des de la mancomunitat es programaran activitats culturals vinculades amb la música.

Els tres ens locals mancomunats i el Consell de les Garrigues treballen amb la hipòtesi de poder tenir la nova escola musical, que implicarà la renúncia de l'actual escola municipal de música de les Borges (la única legalitzada fins a la data d'avui a les Garrigues), per l'inici del pròxim curs escolar 2010-2011, en favor de la que passarà a gestionar la mancomunitat.  El tinent d'alcalde de les Borges Blanques, Jordi Satorra, ha destacat 'la importància de la suma d'esforços i de ser capaços d'aglutinar en una escola amb tres aules els estudiants que desitgin una formació musical pròxima'. També ha explicat que en un principi, la mancomunitat es constitueix amb els quatre membres, els tres ajuntaments amb més població de les Garrigues, i el Consell Comarcal. Tot i això, la voluntat dels impulsors de la iniciativa 'és obrir-la a la resta d'ajuntaments de la comarca', ha dit Satorra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.