Punt divers

El comitè d'Iberpotash de Súria informa els miners del preacord que salva 102 llocs de treball

CATALUNYA CENTRAL

El comitè d'Iberpotash de Súria (Bages) ha informat els treballadors del preacord al qual va arribar aquest dijous amb la direcció. A principis de mes l'empresa va anunciar una reestructuració dels torns de treball amb la qual cosa hi hauria un 'excedent' d'un total de 169 treballadors a les mines del Bages. El president del comitè d'Iberpotash de Súria, Francisco Hernández, ha subratllat que s'ha evitat la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació però que encara hi ha aspectes pendents de concretar 'sobretot en el tema econòmic' i de calendari. Hernández ha explicat que es continuarà negociant amb l'empresa per afinar algunes condicions.

Una vegada el comitè arribi a un acord amb la direcció se n'informarà de nous als treballadors en una assemblea i, posteriorment, se sotmetrà a votació, segons ha explicat el president del comitè d'empresa d'Iberpotash de Súria, Francisco Hernández. Hernández ha reiterat que l'objectiu d'evitar un expedient s'ha aconseguit però que es continuaran negociant algunes mesures per tal que l'afectació entre els treballadors sigui 'mínima'. El president del comitè de la mina surienca ha explicat que, abans que s'arribés al preacord, l'ambient entre la plantilla era de bastant 'neguit'. Els treballadors esperen també que el mercat es 'reactivi' i que, a finals d'any, es pugui tornar a una situació de normalitat. A partir del dia 1 de maig es posarà també en marxa  la reestructuració dels torns de treball que la direcció va anunciar a principis de mes que comportarà passar dels sis torns a tres. A més, també es preveu una reducció dels dies de treball a la mina, ja que actualment es treballa de dilluns a diumenge i amb el nou sistema es treballarà de dilluns a divendres. La reestructuració dels torns de treball ha vingut motivada per la reducció de les vendes de potassa, que es fa servir per la fabricació de fertilitzants, la qual cosa ha provocat que als magatzems de Súria i de Sallent hi hagi una acumulació de més de 300.000 tones de potassa. Fins i tot, en algun cas, ja s'està emmagatzemant a l'exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.