Punt divers

Ipcena denuncia irregularitats que vulneren la llei durant la celebració de l'Enduro Ciutat de Tremp

ALT PIRINEU I ARAN

L'entitat ecologista Ipcena ha denunciat irregularitats molt greus que vulneren la llei d'accés motoritzat al medi natural durant la competició Enduro Ciutat de Tremp, que el passat dissabte dia 11 d'abril va celebrar la seva XI edició. Aquesta cursa posa en perill la integritat física dels residents al nucli agregat de Sant Adrià, al municipi de Tremp, segons Ipcena, qui denuncia que part del recorregut passava a toca de les cases de Sant Adrià i el pas de les motos a gran velocitat, i amb greu risc d'accidents, és l'únic d'accés al poble. Ipcena diu que els organitzadors de la prova van modificar el recorregut a última hora, contradient així el circuit pel que havien sol·licitat els permisos.

Els organitzadors de la competició són l'associació Amics Motor Tremp. IPCENA explica que els veïns de SAnt Adrià els han comunicat que van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i al Seprona, i que els primers van obviar la irregularitat del circuit i van argumentar que els organitzadors tenien els permisos per realitzar la cursa. El Seprona, per la seva banda, va adduir que no té competències en la matèria. D'altra banda, davant la impossibilitat des veïns d'entrar o sortir de les seves cases, els Mossos d'Esquadra tampoc van donar cap solució al respecte, instant als veïns a quedar-se dins les seves cases 'si no tenien res urgent a fer fins que s'acabés la cursa'.Ipcena demana al cap comarcal dels Agents Rurals, Miquel Arilla, a qui han dirigit la denuncia, que l'atengui procedimentalment, obri un expedient sancionador al respecte, revisi les condicions legals establertes en l'autorització per aquesta cursa i el circuit desenvolupat realment, tant aquesta edició com les anteriors, apliqui la màxima sanció prevista, i adverteixi als denunciats que deixin de circular pel medi natural il·legalment, posant en perill la salut de les persones del nucli de Sant Adrià i atenent que ho han de forma reiterada i constant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.