Punt divers

El conseller Llena preveu tenir resoltes les concentracions parcel·làries del canal Algerri-Balaguer en un any

PONENT

El conseller d'Alimentació, Agricultura i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, preveu que les concentracions parcel·làries per poder dur a terme el canal Algerri-Balaguer al seu pas per Balaguer estaran enllestides en un any. El procés de concentració ja està iniciat, segons el conseller, i va més lent perquè prop de 1.400 ha dels terrenys afectats són de zona ZEPA i la resta són de particulars amb els quals s'està negociant i estudiant les al·legacions presentades en cada cas. Llena també afirma que no es coneixerà l'extensió de terres que formen part de la Xarxa Natura 2000 fins que no es resolgui el procés judicial obert i Europa es pronunciï.

El conseller Llena ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet a la zona de regadiu i concentració parcel·lària del canal Algerri-Balaguer a la població de Menàrguens (Noguera). La concentració intenta segons el conseller, mantenir el paisatge i un cert ordre. El fort vent ha impedit fer la visita a peu de les obres de condicionament i millora dels camins de la concentració parcel·lària del sector B del regadiu del canal Algerri-Balaguer als pobles de Menàrguens i Torrelameu. Aquestes obres suposen una inversió del DAR de prop d'1.500.000 euros.
El conseller Llena, referint-se a la importació de fruita procedent de l'estranger a Catalunya, ha afirmat que no suposa una competència per a la fruita produïda a Lleida i que només s'importa quan aquí no se'n produeix. Finalment Llena també ha inaugurat el Telecentre de Menàrguens i una videoteca, que junt a diverses actuacions per establir la xarxa d'Internet al municipi, han estat finançades pel DAR a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.