Punt divers

Troben un projectil d'artilleria de la Guerra Civil a la muralla del Castell de Miravet

Unes obres de millora al Castell de Miravet (Ribera d'Ebre) han fet que aquest dimecres es localitzés un projectil d'artilleria de la Guerra Civil encastat a la muralla. El projectil, de procedència italiana i segurament utilitzat pel bàndol nacional, es trobava a uns sis metres d'alçada. Efectius del cos Tècnic Especialista en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) dels Mossos d'Esquadra es van traslladar fins a Miravet i, després d'ubicar unes bastides i netejar de pedres la zona, van poder treure el projectil intacte. En total, els efectius van treballar-hi des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. El projectil es desactivarà en els pròxims dies, fent-lo detonar de manera controlada.

Segons han informat els Mossos, el projectil estava actiu i, per causes desconegudes, no havia explotat, encara que es troba en perfecte estat. Aquest fet va dificultar la seva recollida, ja que en qualsevol moment es podia activar. A més del seu corresponent material explosiu, l'artefacte també conté al seu interior àcid pícric, una pols de color groc que causa picor i irritació. El seu diàmetre és de 155 mil·límetres, fa uns 50 centímetres de llarg i pesa 10 quilos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.