Punt divers

Urbanisme suspèn l'aprovació definitiva del POUM de Sallent tramès per l'Ajuntament

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, reunida aquest dimarts a Solsona, ha suspès l'aprovació definitiva del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Sallent (POUM) promogut i tramès per l'Ajuntament. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha explicat que la comissió ha fet una sèrie de prescripcions d''ordre menor, sobretot tècnic' que afecten a la normativa, a les reserves d'habitatges de protecció i al compliment dels informes del Departament. Solà ha reiterat que les prescripcions són 'de contingut menor' però ha dit que són 'moltes'. Ara el consistori disposa d'un termini màxim de tres mesos per fer un text refós, aprovar-lo i enviar-lo de nou a la Comissió d'Urbanisme.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha explicat que la redacció i la gestació del pla ha estat 'molt complicada' per la problemàtica ambiental derivada del runam i de les subsidències produïdes per les mines.El pla proposa un creixement previst per construir 2.000 habitatges, dels quals 758 ja estan previstos pel planejament vigent i 1.300 són nous. D'aquests, 816 estan en polígons d'actuació amb sòl urbà, 600 en sectors de pla de millora urbana i 700 en sectors de sòl urbanitzable. Del conjunt total, 630 habitatges seran de protecció pública.Solà ha explicat que el pla preveu un increment de 4.500 habitants i que, d'aquesta manera, el municipi pugui arribar 'en un horitzó' fins als 11.600 habitants.El pla preveu que el lloc que ocupa el barri de l'Estació serà espai públic. A més, a través d'un pla especial, es fixen mesures per millorar les condicions ambientals derivades del runam salí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.