Punt divers

El fort vent frustra la sardana aèria de la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009

COMARQUES GIRONINES

El temporal de vent ha frustrat finalment l'esperada sardana aèria encarregada d'obrir oficialment aquest dissabte la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009. Tot i intentar en un principi l'enlairament dels 13 figurants de Deambulants a mitja alçada per fer l'espectacle, un parell de ràfegues de violenta tramuntana han fet recomanable suspendre la funció davant la desil·lusió de públic aplegat a la Rambla i dels propis artistes. Minuts abans, un acte institucional al teatre al Jardí ha servit per donar el traspàs de la capitalitat de Perpinyà a Figueres, que vol aprofitar aquesta capitalitat per crear un espai de reflexió sobre com ha de ser la cultura a la ciutat i, per extensió, al país.

'Jo crec que la Capital de la Cultura Catalana és una oportunitat única per Figueres, una ciutat que ofereix múltiples recursos de tipus cultural, recreatiu i comercial', ha comentat l'alcalde de la població, Santi Vila. 'Una oportunitat esplèndida per projectar també tot el que són els grans valors de la ciutat, en aquest cas vinculats sobretot al que representen dos fills pròdigs com Pep Ventura i Narcís Monturiol', ha continuat Vila, que defineix el mestre sardanista Ventura com 'el lligam amb la tradició i la catalanitat' mentre que l'inventor de l'Ictíneu seria 'l'esperit inquiet, emprenedor, el desig d'aprendre i de saber'.

Segons l'alcalde de Figueres, que ha estat acompanyat a la taula pel president de l'associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; el regidor de Cultura, Ciro Llueca; el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Pere Vila; i el comissari de la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009, Joan Manuel Soldevilla, el repte per la capital de l'Alt Empordà 'és estar permanentment compromesos amb la cultura i fer de la nostra ciutat un indret radicalment compromès amb el desig d'aprendre, de saber i de viure', ha enumerat Vila, que ha finalitzat amb ironia dient que Figueres vol ser com Girona 'però amb millors botigues i més afrancesades que la capital'.

Un cop acabats els parlaments, ha estat l'hora de la cercavila d'enginys pels carrers del centre de la ciutat a càrrec de la companyia Pipototal de Tolosa. Amb sortida de la plaça Josep Pla i arribada a la part alta de la Rambla, els artistes han fet les delícies de grans i petits amb els seus artilugis i focs artificials. Aquest ha estat l'últim espectacle perquè la sardana aèria ha mort abans de poder començar a enlairar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.