Punt divers

El nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Tremp preveu la creació de 1.300 habitatges protegits

L'Ajuntament de Tremp aprova inicialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i s'obre el termini d'exposició pública que durarà seixanta dies. El nou POUM substitueix les normes subsidiàries aprovades l'any 1982. El nou document s'ha redactat amb l'objectiu principal d'ordenar el territori i potenciar la capitalitat territorial de Tremp, amb la creació de nous espais destinats a equipaments i serveis que calgui allotjar en un futur més o menys immediat. Es manté la zona residencial urbana actual, i es preveu la creació de 1.300 habitatges protegits i d'un centre industrial i logístic a Vilamitjana de 20 hectàrees. A Tremp, reserva espai per a la indústria i el comerç de 10 hectàrees.

Entre els aspectes que el nou POUM té en compte hi ha la previsió de sòl urbà per al desenvolupament econòmic del municipi. S'ordena i planifica la futura demanda de sòl per a usos industrials, logístics i terciaris. i un àmbit reservat per a indústria i comerç a Tremp (10 hectàrees). També es reserva l'espai per al futur aeròdrom.Tremp és un municipi de grans dimensions que destaca per la seva riquesa faunística, paisatgística i d'interès geològic i per aquest motiu el POUM s'ha plantejat des de l'Ajuntament com una eina que vetlla per la qualitat ambiental i la protecció del patrimoni natural. Es preveuen grans espais lliures i corredors biològics. A l'àrea urbana preveu tres grans pulmons verds.La creació de la variant de la C-13 s'aprofitarà per transformar l'estructura actual d'accés a la ciutat en una malla permeable amb diversos accessos i, paral·lelament, es projecta una xarxa per a vianants i bicicletes. També es preveu enllaçar la xarxa verda amb la zona de les estacions de tren i autobús. D'una banda el POUM regula 30.000 hectàrees de sòl rústic potenciant-ne l'explotació però vetllant per la seva protecció. De l'altra banda, redacta una nova normativa objectiva per alçades i fondàries, i s'elabora un catàleg de protecció de patrimoni arquitectònic de Tremp. El nou POUM també fa un tractament individual i integral dels nuclis agregats, que ha de permetre la concreció d'àmbits edificables, l'establiment d'accessos rodats i la creació de qualificacions urbanístiques específiques i adaptades, així com la previsió d'emplaçament per a l'equipament públic necessari.L'Ajuntament ha comunicat que el termini d'informació serà de seixanta dies. S'ha volgut augmentar el temps d'exposició al màxim donada l'envergadura i les dimensions del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.