Punt divers

La consellera Geli inaugura la radiologia digital al Pallars i anuncia el servei de diàlisi per la primavera del 2010

La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat el sistema de la imatge radiològica digital a l'Hospital Comarcal del Pallars i als mòduls de radiologia d'Atenció Primària de Sort, Llavorsí i Pont de Suert. Aquest servei suposarà convertir la imatge analògica en digital. Des de l'Hospital del Pallars es fan 14.000 radiografies anuals, 2.000 mamografies i unes 3.000 ecografies. Pel que fa al servei de diàlisi entrarà en funcionament la primavera del 2010 i evitarà el trasllat a Lleida d'uns 15 pacients anuals, xifra que representa unes 1.170 sessions anuals. La consellera ha dit que amb territoris com el Pallars s'ha de fer discriminació positiva pel que fa a serveis com els sanitaris.

La consellera Geli ha dit que el departament de Salut fa una inversió anual que representa uns 1.240 euros per habitant a Catalunya mentre a la zona del Pirineu suposa una inversió de més de 1.500 euros. En aquesta zona la consellera ha explicat que en els darrers anys bàsicament s'hi ha fet inversions per modernitzar els serveis i de treball en xarxa entre els diferents centres sanitaris. La voluntat és donar des del territori la mateixa qualitat de servei que dona un centre de referència com l'Hospital Arnau de Vilanova o un hospital de Barcelona, ha dit Geli. La consellera ha explicat que el treball en xarxa ajuda també a treure de l'aïllament professional a molts metges.Pel que fa al servei de radiologia digital permet substituir les reveladores de líquids per impressores digitals amb els beneficis mediambientals que suposa i l'enviament telemàtic a qualsevol dels facultatius que demanin la prova des de l'Hospital que sigui i permetrà la visualització de les imatges radiològiques des de qualsevol consulta del sistema sanitari públic. La consellera ha dit que el servei de radiologia digital ha suposat una inversió d'uns 400.000 euros.El projecte del servei de diàlisi és fa en col·laboració amb l'empresa Sistemes Renals encarregada d'aportar la seva experiència i professionalitat en la totalitat de les àrees. Es preveu que atengui a una mitja de 12,5 pacients el primer any i del segon al setè anys es comptarà amb uns 20 pacients, xifra que suposa un total d'unes 3.120 sessions anuals. Aquest servei evitarà nombrosos desplaçaments diaris de pacients a Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.