Una excursionista de 30 anys de Mataró mor en estimbar-se per un barranc al Montseny

La dona es va perdre dissabte i va caure en una zona rocosa

Els bombers van rebre l'avís que l'excursionista s'havia perdut dissabte a la tarda i van activar 15 dotacions terrestres i un helicòpter, que van rebre la col·laboració de la unitat canina i la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra per fer la batuda. Cap a les nou del vespre, la manca de visibilitat va obligar a continuar la recerca de la víctima només per terra i, després de set hores de rastreig, cap a les tres de la matinada, els efectius del grup d'actuacions especials (Grae) dels bombers van trobar el cadàver de l'excursionista, de 30 anys i veïna de Mataró, en una zona plena de roques i barrancs.

El lloc on es va localitzar el cos de la dona, de difícil accés, va obligar els bombers a baixar al fons del barranc amb cordes per procedir al rescat de l'excursionista. Tot indica que la víctima va caure accidentalment i va rebre un fort cop al cap que li va provocar la mort.

220 serveis diaris

Els Bombers de la Generalitat van fer durant l'any 2008 una mitjana de 220 serveis diaris, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona i de la segona corona. En total, els bombers van fer 80.387 serveis. S'ha reduït el nombre d'actuacions en incendis i accidents de trànsit, però en canvi ha augmentat el de salvaments de persones. En concret, l'any passat es van rescatar 95 excursionistes accidentats o perduts i 33 escaladors.

Dos dies perdut, a Sòria

Un altre excursionista, de 35 anys, va poder ser rescatat ahir amb vida a Sòria, després de passar dos dies perdut en una densa zona forestal de San Pedro de Manrique. En aquest cas, tot i estar desorientada, la víctima va poder contactar amb el servei d'emergències i informar de la seva situació: dos dies perdut en una muntanya i xop a conseqüència de la pluja i la neu. Després de ser rescatat, l'home va ser traslladat al municipi de San Pedro de Manrique, on havia deixat aparcat el cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.