Successos

ASSASSINATS A LA CARITAT

“Les víctimes eren de missa i no demanarien mai la mort”

El lletrat Rafel Berga, que exerceix l'acusació en nom dels familiars de les tres dones que el zelador del geriàtric d'Olot ha confessat haver matat, manté que cap d'elles hauria proposat mai que les ajudessin a morir

La Paquita Gironès, la Sabina Masllorens i la Montserrat Guillamet eren tres ancianes malaltes, però no malaltes terminals, tenien el cap clar, eren dones de fe i religioses i anaven a missa juntes sempre que podien. Aquest perfil humà de les tres víctimes, segons Rafel Berga, el lletrat que des d'ahir exerceix l'acusació particular, impossibilita totalment que les dones demanessin o insinuessin a l'auxiliar d'infermeria Joan Vila que les ajudés a posar fi a la seva existència. Vila, en la seva declaració davant del jutge, quan va confessar l'assassinat de les tres dones, va argumentar que se les estimava molt, que li feien pena per la trista existència que tenien i que amb la seva acció volia ajudar-les “a trobar la plenitud”. Vila, que davant dels Mossos fins i tot va insinuar que alguna de les dones li havia dit que es volia morir i que va assegurar que no és cap assassí i que no tenia la sensació d'haver matat a ningú, feia amb les seves declaracions un intent de justificar-se sota el paraigua de l'eutanàsia. “Eutanàsia significa ‘bona mort' i la mort que va donar a les parentes dels meus clients de bona mort no en té res, els va infligir un patiment d'hores mentre es cremaven per dins”, sentencia Rafel Berga. El lletrat va comparèixer ahir formalment en representació dels quatre fills i un nét (fill d'una altre fill difunt) de Montserrat Guillamet, però també representarà els familiars de Sabina Masllorens i de Paquita Gironès, les altres dues residents del geriàtric de la Caritat que Vila també ha confessat que va matar.

Berga assegura que tot i ser internes del geriàtric les tres dones tenien important suport dels familiars. “Totes tres havien rebut la visita dels familiars el mateix dia que van ser assassinades”, remarca el lletrat, que afirma que no descarta que, un cop hagi accedit a les diligències, proposi de tornar a interrogar Joan Vila, que actualment està reclòs en un mòdul psiquiàtric del centre penitenciari de Can Brians.

Mentrestant, el jutjat, el fiscal i els Mossos continuen les investigacions per aclarir si Vila podria estar al darrere de la mort d'altres interns de la Caritat que van morir en dates en què coincidia que Vila estava de torn al geriàtric. Vila treballava com auxiliar d'infermeria només els caps de setmana i els dies festius. Es dóna la circumstància que les darreres cinc persones que van morir a la Caritat ho van fer en festiu o en cap de setmana, dies de feina del zelador. A part de Sabina Masllorens, Montserrat Guillamet i Paquita Gironès, que van morir enverinades els dies 12, 16 i 17 d'octubre respectivament, va morir un home de 94 anys el dia 19 de setembre (diumenge) i un altre de 84 anys el dia 21 d'agost (dissabte). Els Mossos han recollit el llista de difunts de la Caritat des del desembre del 2005, quan Joan Vila va començar a treballar al geriàtric, i analitzen els certificats de defunció per si hi descobreixen algun altre possible cas d'assassinat que es pogués atribuir a Vila, que en els tres casos que ha confessat va fer ingerir tòxics corrosius a les víctimes. Els el feia empassar coll avall amb una xeringa sense agulla, de manera que les cremades no es veiessin per fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.