Successos

L'assassí d'Olot reconeix davant del jutge que volia matar dues persones més

El jutge decreta presó provisional sense fiança per Pere Puig

El detingut reconeix els fets i afirma que tenia clar que volia matar

Pere Puig Puntí ha reconegut davant del jutge ser l'autor dels quatre assassinats i ha relatat que tenia clar que ho volia fer i a més ha confirmat que pensava matar dues persones més: el propietari del bar on es va produït el primer tiroteig, La cuina de l'Anna, i un amic dels constructors que també acostumava a freqüentar el local. Després d'escoltar les declaracions, el titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Olot ha decretat aquest divendres presó provisional sense fiança per Puig.

En la seva declaració aquest divendres, que ha durat unes tres hores, l'autor confés també ha explicat que el dia dels fets, dimecres, es va vestir de caçador perquè “anava a caçar”, segons ha explicat a la sortida l'advocat de la família dels constructors, Carles Monguilod, que ha demanat presó incondicional, mentre que la defensa demana llibertat sota fiança.

Segons el lletrat, Pere Puig ha explicat que els constructors li devien dues pagues extres i 15 dies de sou i que a l'oficina de la CAM d'Olot tenia problemes amb la VISA, que no ha concretat. Amb això desvincularia els dos escenaris.

A més, l'agressor ha apuntat un altre mòbil --més enllà de l'econòmic-- ja que ha lamentat que tots es burlaven d'ell i que no podia suportar-ho.

L'advocat de la família Tubert ha destacat que la declaració del detingut no és pròpia d'una persona alienada perquè ha donat molts detalls. Segons ell, ha sortit “penedit, però amb la boca petita”.

Del seu testimoni, també ha transcendit que l'empleat de la CAM el va matar amb un segon tret, perquè el primer va fallar.

Pere Puig, aficionat a la caça del senglar i amb una llicència d'armes, posseïa un mínim d'una escopeta de caça més gran, una Winchester, amb la qual va perpetrar els crims, a més de nombrosa munició que li ha estat confiscada en el registre de casa seva en Sant Esteve, el domicili familiar en el qual havia viscut tota la vida i que compartia amb el seu ancià pare, que estava malalt.

Solitari i introvertit, titllat de “rar” pels seus coneguts, li agradava anar vestit amb roba militar i disfressar-se de 'xèrif' per passejar a la nit pel municipi, amb una placa i pistola de mentides. No se li coneix cap patologia passada greu, tot i que la seva advocada vol ara demanar que s'avaluï el seu estat mental.

Pere Puig va passar el seu primer dia detingut tranquil. Els investigadors asseguren que va actuar de manera premeditada, molt meticulosa i amb una enorme sang freda



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.