Detenen un veí de Tortosa acusat d'esclavitzar quatre pakistanesos

La policia local detecta que les víctimes treballaven a canvi de menjar i la promesa falsa de papers

L'inspector en cap de la policia local de Tortosa, Jesús Fernández, va explicar ahir que les víctimes estaven en situació irregular a l'Estat espanyol, i que treballaven en dos bars del nucli antic a canvi d'un plat de menjar i la falsa promesa d'obtenir la regularització. Els dos locals estan regentats per l'altre immigrat pakistanès, que ha estat detingut i que ja ha passat a disposició judicial, acusat d'un presumpte delicte contra els drets dels treballadors. «No només els explotava laboralment sinó que també els enganyava, ja que els immigrats sense papers no poden regularitzar la seua situació al país si no és amb una regularització extraordinària», va aclarir Fernández. Amb tot, els fets que van desencadenar l'operació policial va ser una denúncia per agressions d'un dels treballadors, que s'havia queixat al seu cap quan va veure que el detingut no li pagava la feina ni complia la seua promesa de tramitar-li el permís de residència. Segons la policia, el detingut hauria encarregat a un altre pakistanès, que també ha estat identificat per la policia, que anés a atonyinar-lo. Com a resultat de la baralla, la víctima va rebre importants ferides al cap, ja que l'agressor va utilitzar un bat de beisbol.

A partir de la denúncia presentada per la víctima, la policia local va realitzar una inspecció al bar, on va localitzar dos immigrats més que també estaven treballant a canvi de manutenció. Finalment, també van inspeccionar un altre local propietat del detingut, i la policia va detectar-hi un quart cas, d'un altre pakistanès que treballa a canvi de papers. «No és una macrooperació com la del gener passat», va explicar Fernández tot recordant la detenció de 23 persones de nacionalitat pakistanesa, 10 dels quals eren presumptes explotadors. Amb tot, l'inspector en cap de la policia local va assenyalar que l'última detenció no és fruit d'una situació esporàdica, ja que han detectat altres casos a la comunitat pakistanesa. «Però cada cop ens costa més actuar, perquè és molt complicat trobar víctimes que vulguin declarar i denunciar els fets, ja que els amenacen amb l'expulsió del país», va concloure.

Set detinguts per haver venut discos i films piratejats a la fira de Ferreries

GUSTAU MORENO

La policia local de Tortosa ha informat d'un nou cop contra la pirateria al mercat setmanal del barri de Ferreries, amb la detenció de set persones acusades d'un delicte contra la propietat intel·lectual. Així, els agents els van decomissar més de 1.600 DVD i CD il·legals, amb un preu al mercat negre superior als 25.000 euros. A finals de març, la policia tortosina també va detenir una altra persona que venia discos i pel·lícules piratejats a la fira de Ferreries. En l'últim any, la policia local ha requisat més de 7.400 pel·lícules i discos il·legals, tant al mercat dels dissabtes com al del dilluns. Així, els venedors del top manta al barri del Temple ara utilitzen els opuscles publicitaris del multicinema de Roquetes, per informar de les seues novetats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.