Successos

successos

el cas de la desaparició d'una portera de tarragona i el seu cunyat

Busquen pistes dels cunyats en un terreny del detingut

Els Mossos ja han inspeccionat la finca, però els familiars dels dos veïns dels Pallaresos a qui no es localitza des de fa dos anys volen que s'examini més a fons

Temen que els cossos puguin estar enterrats allà

“Tenim molt poques esperances de trobar-los amb vida”. Aquesta sensació de pessimisme és la que envaeix els familiars de la veïna dels Pallaresos Julia Lamas i el seu cunyat, Maurici Font, dels quals no es té notícies des del 27 de març del 2009. Durant aquest temps, els germans de Julia, Mercedes i Eduardo, han reclamat en diverses ocasions a través del seu advocat, Pere Sutil, saber cap on s'orientava la investigació dels Mossos d'Esquadra per localitzar-los. Com que el cas està sota secret de sumari, però, la primera actuació policial no es va conèixer fins aquest dimecres, quan els agents van arrestar l'exparella de Julia, Ramón Laso, per la seva presumpta relació amb les desaparicions.

Arran d'aquesta novetat, els familiars demanen a la Policia de la Generalitat que s'inspeccioni més a fons un terreny de Laso, ja que temen que allà hi podria haver els cossos enterrats. Aquesta finca, on temps enrere el sospitós hi cultivava hortalisses, està situada just al punt on comença l'autovia A-27, al costat de l'eix del port N-241, al terme municipal de Tarragona. Durant la investigació, de fet, els Mossos ja han dut a terme en aquesta zona escorcolls superficials. L'últim, el van fer aquest dimecres, si bé fonts properes al cas van informar que, probablement, a partir d'ara n'hi podrien efectuar d'altres amb més profunditat.

El germà de Julia, precisament, explica que uns dies abans que la dona desaparegués, ella li havia comentat que havia acompanyat Laso a la finca, on va veure que hi havia traçat una rasa d'un metre de fondària i de sis metres de llargada amb una retroexcavadora: “Laso deia que havia fet aquest forat per fer-hi passar uns conductes de l'aigua, però a nosaltres tot plegat ens sembla molt estrany i volem que es cavi en aquesta zona”.

L'arrestat, que es preveu que passarà avui a disposició judicial als jutjats de Tarragona, el 1993 va ser condemnat a 57 anys de presó per l'assassinat de la seva esposa i el seu fill, de 6 anys. El juny del 1988, va estrangular la dona i, després, va deixar el cadàver a les vies del tren, a l'Aldea, per simular que s'havia suïcidat. I, l'any següent, el menor va morir en un accident de cotxe que el seu pare va confessar que havia provocat, ja que va deixar caure l'automòbil per un terraplè de 20 m a la carretera que va de Xerta a Gandesa.

LA FRASE

Uns dies abans de la desaparició, Ramón Laso va fer un forat a la seva finca, on volem que es cavi
Eduardo Lamas
Germà de Julia Lamas, la veïna dels Pallaresos desapareguda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.