Successos

successos

els pallaresos

Demanen un georadar per buscar els desapareguts

Pere Sutil, l'advocat de la família de Julia Lamas i Maurici Font, els dos veïns dels Pallaresos que van desaparèixer en estranyes circumstàncies el 27 de març del 2009, sol·licitarà al jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona, que porta la causa, que s'utilitzi un georadar per intentar localitzar els cossos en un terreny de l'exparella de Lamas, Ramón Laso, el qual l'1 d'abril va ingressar provisionalment a la presó acusat d'haver mort la dona i el seu cunyat. Segons va recordar el lletrat, la Guàrdia Civil va recórrer precisament a aquesta eina la setmana passada per mirar de resoldre el cas de la desaparició de María José Arcos Caamaño el 1996 a Galícia: “És un sistema barat i senzill, que empren els geòlegs i els arqueòlegs per fer prospeccions del subsòl, en un rang de profunditat que pot oscil·lar entre uns pocs centímetres i els 30 metres”. “Aquest aparell detecta les variacions del terreny i permet trobar des de capes de sedimentació fins a cadàvers”, hi va afegir.

La finca de Laso que es vol que s'examini per comprovar si l'home hi va enterrar els cossos dels dos cunyats està situada al punt on comença l'autovia A-27, al costat de l'eix del port N-241, a Tarragona. A banda d'aquesta reclamació, Sutil critica també que es continuï mantenint el secret de sumari del cas i insisteix a conèixer el resultat de les proves d'ADN de les restes d'una dona localitzades en una àrea de descans de l'AP-7 a Tarragona, l'octubre del 2009. De la mateixa manera, els pares d'Aurora Mancebo, desapareguda el 2004, tampoc entenen que encara no se n'hagi extret el perfil genètic un any i mig després de la troballa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.