Successos

successos

tarragona

Tècnics de Foment revisen la senyalització de l'N-340

Les primeres investigacions apunten que l'accident de diumenge en què va morir una veïna de Tarragona, de 27 anys, es va produir per un error humà

Els tres sinistres mortals que en els darrers quatre mesos han tingut lloc a l'N-340, a la frontera entre Tarragona i Altafulla, van fer que ahir diversos tècnics del Ministeri de Foment inspeccionessin l'estat de la via i la senyalització per determinar si cal fer-hi millores. L'últim accident de gravetat va succeir diumenge, en produir-se un xoc entre un turisme i un camió al quilòmetre 1.171, just sota la rotonda que dóna accés a la Móra. Com a conseqüència de la col·lisió, va morir una jove de Tarragona, de 27 anys, que ocupava un dels seients del darrera del cotxe, el qual viatjava en sentit Barcelona. D'altra banda, el conductor, el copilot i un segon passatger de la part posterior van resultar ferits de gravetat i van ser traslladats als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla.

El regidor de seguretat ciutadana de Tarragona, Carles Castillo, va explicar que les primeres hipòtesis indiquen que la topada es va originar per un error humà, si bé va celebrar que Foment revisi la via. En aquest sentit, tan sols a 600 metres, el 13 de març dues veïnes de Torredembarra i els seus dos fills van morir després que l'automòbil en què viatjaven envaís el carril contrari, al quilòmetre 1.172, en sentit sud. Llavors, els consistoris de Tarragona, Altafulla, Torredembarra i la Riera de Gaià ja van sol·licitar que almenys es pintessin al terra unes fletxes que indiquessin que en aquest punt la circulació és en les dues direccions.

Tot i que, en aquest cas, la conductora no tenia carnet, un doble cartell elevat que hi ha a prop del lloc dels fets l'hauria pogut confondre. En els panells s'informa de dues opcions: agafar el desviament cap a Altafulla o continuar en direcció a Tarragona per l'autovia A-7. La segona indicació és la que crea polèmica perquè està sobre el carril esquerre i, malgrat que hi ha una línia contínua a terra que separa els dos sentits, pot fer pensar que la via a partir d'aquí és d'una sola direcció i que cal col·locar-se al carril de l'esquerra per continuar en sentit sud. La fatalitat o la falta de seguretat de la carretera, a més, va fer que dos joves perdessin la vida el 2 de gener al mateix tram, que no està considerat un punt negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.