Successos

Un fals Maurici Font va fer canviar el compte on cobrava la pensió

Algú va enviar un fax a l'INSS des d'una botiga de fotografia de Cambrils

El mes de juny del 2009, Mercedes Lamas va descobrir que l'INSS no havia ingressat la pensió del seu home al compte on normalment ho feien. Quan va anar a l'oficina de l'INSS a preguntar el motiu, li van dir que el pensionista havia demanat un canvi en el cobrament i que havia aportat un nou número de compte i una nova adreça per fer-li les notificacions pertinents. No li van voler donar més informació i llavors ella va aportar la informació al jutjat, que es va encarregar de demanar les dades sobre l'estrany canvi a l'INSS. D'aquesta manera es va descobrir que el canvi es va fer després que els arribés un fax enviat per un suposat Maurici Font en què es demanava el canvi de compte on cobrar i d'adreça on rebre les cartes. El fax s'havia enviat el 28 de maig des d'una botiga de fotografia de Cambrils i en ell el “pensionista” demanava cobrar a través d'un compte del Banc de Santander a nom de Júlia Lamas. No obstant el Banc de Santander va retornar el primer pagament que es va fer en comprovar que el beneficiari de la pensió no constava com a titular del compte. L'adreça que es donava a la carta per rebre les notificacions corresponia a un matrimoni resident a Tarragona que Laso havia conegut quan treballava de vigilant en un bingo. El matrimoni va assegurar que no en sabien res i el marit, que curiosament es diu Laso de cognom, es va estranyar que la signatura que constava al fax s'assemblés a la seva. Els Mossos van comissar una màquina d'escriure elèctrica de la immobiliària Rambar (la que li feia els tràmits a Laso) que se suposava que havia servit per escriure la carta enviada per fax. Tanmateix, el fet que es tractés d'un fax, que va escórrer la tinta, va impossibilitar que els perits poguessin certificar si era la màquina utilitzada. El dia de l'enviament, el telèfon de Laso es va activar a pocs quilòmetres de Cambrils, cosa que demostrar que va ser a la zona, tot i que ell va assegurar als Mossos que aquells dia no havia estat a Cambrils.

Els investigadors dels Mossos creuen que la maniobra la va fer Laso perquè si la pensió de Font anava a parar al compte de Júlia Lamas, en què es cobrava el crèdit hipotecari, aquest pagament estaria resolt i ell no hauria d'ingressar diners seus per pagar el crèdit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.