L'home tirotejat a Sant Joan Despí era un dels caps d'un grup de lladres de cotxes

Va poder escapar-se de la policia abans d'una operació que va permetre la desarticulació de la banda

L'home búlgar d'entre 25 i 30 anys que va ser tirotejat dimecres el migdia en un aparcament de Sant Joan Despí situat a prop dels estudis de TVC era un dels caps d'un grup organitzat que es dedicava al robatori de vehicles de gamma alta en concessionaris, tallers i domicilis de Catalunya i França i al seu posterior tràfic il·lícit. Aquest grup, que era investigant des de principi d'any per la Policía Nacional, va ser desarticulat fa pocs dies durant una operació d'aquest cos policial i els Mossos d'Esquadra. El dispositiu, en què van participar unitats especialitzades en intervencions d'alt risc, va acabar amb la detenció de vuit joves de nacionalitat espanyola i marroquina i el decomís de cinc cotxes sostrets i altres objectes en tres domicilis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Montcada i Reixac, i en un taller de Ripollet del Vallès. Tant l'home tirotejat com altres membres de la banda van poder escapar poc abans que es produís l'operació, per la qual cosa la investigació es va mantenir oberta a l'espera de poder-los enxampar i arrestar-los.

La feina dels investigadors se centra ara a esbrinar el motiu de la mort del jove búlgar, que té diversos antecedents per robatoris amb violència. Tot apunta que la víctima va citar-se amb el seu assassí, dimecres al migdia. L'home i l'autor dels trets van protagonitzar una discussió al pàrquing del carrer Sant Martí de l'Erm –on la víctima havia aparcat el cotxe, un Renault Clio de color blau– i l'assassí va disparar-li diversos trets a boca de canó i després va fugir en moto. Els Mossos continuen treballant amb la hipòtesi que l'home va ser assassinat per una venjança que estaria relacionada amb la seva participació en la banda, probablement un conflicte amb un altre grup que devia comprar vehicles de gamma alta. El grup al qual pertanyia la víctima oferia els cotxes sostrets amb bastidors de cotxes sinistrats. No escatimaven la violència i fins i tot, en dos assalts a domicilis d'Orleans (França) i Calella, van usar armes de foc i elèctriques per reduir els inquilins i aconseguir cotxes de gamma alta, joies i diners.

Un assassí meticulós

n. puyuelo

El motorista que busquen els Mossos, acusat de l'assassinat del noi búlgar, va tenir en compte fins a l'últim detall a l'hora de cometre el crim. No només va fer servir una moto per marxar ràpidament del lloc dels fets, sinó que a més abans de fugir va recollir algunes de les beines i de les bales que van caure a terra, després de disparar entre quatre i sis trets a la víctima. L'assassí podria haver fet servir una pistola que la policia ja té fitxada en les bases de dades, ja que sabia que si deixava les beines i les bales al lloc del crim, els Mossos tindrien una pista que pot convertir-se en clau per esbrinar qui és l'autor dels fets o en quin altre delicte s'ha fet servir l'arma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.