Successos

successos

Una pròtesi dental prova que els dos morts del Rosselló són irlandesos

Pare i fill formarien part d'un grup d'estafadors que haurien actuat arreu d'Europa

Els cossos es van trobar el novembre cremats i embolicats

La gendarmeria ha pogut trobar noves pistes sobre els dos cadàvers que es van localitzar el novembre passat al Rosselló. Segons s'ha pogut comprovar, a través d'una pròtesi dental d'or i plata d'una de les víctimes, pare i fill serien de nacionalitat irlandesa. Concretament serien originaris d'un municipi anomenat Rathkeale, que aplega a 4.000 persones, situat a la província de Munster, al sud-oest d'Irlanda. Tots dos formarien part d'una minoria d'ètnia gitana nòmada que viatjaria per tota Europa. Així ho confirmaria el testimoni amo d'un càmping que l'estiu passat havia tingut un grup d'una cinquantena de persones i que dos d'ells s'assemblaven a les cares que la gendarmeria va reconstruir dels cossos de les víctimes.

Informacions aparegudes en mitjans irlandesos van més enllà i asseguren que els homes podrien haver estat membres d'un clan d'estafadors de l'asfalt. Les víctimes haurien subministrat quitrà de mala qualitat i haurien defraudat gran quantitats de diners a centenars de víctimes d'arreu d'Europa.

Les investigacions van començar després que un caçador i un propietari forestal van trobar els dos cadàvers el 25 de novembre passat a les localitats de Millars i Cornellà de la Ribera. Estaven cremats, embolicats en bosses de plàstic i protegits per catifes d'estil oriental envoltades amb cinta adhesiva. Els cadàvers estaven a uns tres quilòmetres de distància, però tots dos, abandonats a les voreres de la carretera, a la zona del coll de la Batalla. A prop dels cossos es van trobar casquets de bala. Un dels homes presentava dos impactes de bala –un dels quals, al cap– i l'altre, un. El crim s'hauria produït entre tres i set dies abans de la troballa dels cadàvers.

El fill era un home de tipus caucàsic, d'entre 30 i 40 anys, corpulent, d'entre 1,80 i 1,85 metres d'alçada, cabells curts i de color ros. El seu cos, trobat a tres quilòmetres de distància del seu pare, era a Cornellà de la Ribera. El pare, també de tipus caucàsic, d'entre 50 i 60 anys i d'1,70 metres d'alçada, tenia el cabell gris i vestia un jersei polar amb la inscripció Champion USA, camisa polar i pantaló gris. Va ser trobat al poble de Millars.

LA DATA

25.11.10
Dia
en què un caçador i un propietari forestal van trobar els cossos a les localitats de Millars i Cornellà de la Ribera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.