Successos

Torrelles de Foix

Demanen 12 anys per a l'exalcalde acusat de voler fer matar un exregidor

L'acusa de “conspiració” en l'intent d'assassinat de Salvador Miralles, l'exregidor de CiU que va fer-li una moció de censura

Implica també el president de CDC

La fiscal de l'Audiència de Barcelona demana 12 anys de presó i una indemnització de 24.000 euros a Erasme Torrents, l'exalcalde de Torrelles de Foix (CiU) i imputat per la causa de l'intent d'assassinat de Salvador Miralles el 2005. La fiscal considera provat que va formar part d'una “conspiració per assassinar” Miralles. L'exregidor, ara retirat de la vida política del poble i veí de Molins de Rei, va abandonar l'equip de govern d'Erasme Torrents el 2005 i va protagonitzar una moció de censura que va fer que Miralles i el cap del PSC, Antoni Villanueva, compartissin alcaldia durant un mandat. Mesos més tard de la moció de censura els Mossos van desarticular una xarxa de narcotraficants a l'Anoia i van descobrir els preparatius per assassinar Miralles i els sicaris que s'havia contractat per a l'operació. La fiscalia demana també la mateixa pena i indemnització per a Albert Parellada, el president de CDC al poble, i per al fotògraf Joan Güell. L'advocat d'Erasme Torrents s'ha mostrat sorprès que la fiscal demani presó per als imputats “perquè no hi ha res que els impliqui” i que a la vegada elimini de la petició els sicaris per irregularitats del procés. Sis anys després de l'episodi, l'exalcalde Erasme Torrents ja no forma part de la política i continua defensant que no té res a veure amb el cas. “El Miralles s'ha encaparrat amb mi però jo no vaig tenir res a veure en això”, diu.

LA XIFRA

12
anys.
Són els que la fiscal demana a Torrents. Diu que també haurà d'indemnitzar Miralles amb 24.00 euros.

LA FRASE

El Miralles s'ha encaparrat amb mi però jo no vaig tenir res a veure en això
Erasme Torrents
Exalcalde de Torrelles de Foix i acusat de participar en una conspiració per matar Salvador Miralles

Miralles demana ajuda al PSC

Salvador Miralles va explicar ahir que té un deute de 9.000 euros amb els seus advocats i que ha demanat al PSC que l'ajudi a pagar el deute que ha contret en aquests sis anys. Miralles diu que malgrat les converses que hi ha hagut no ha rebut cap tipus d'ajut: “Tot i que si el PSC al poble va aconseguir l'alcaldia va ser perquè vaig fer la moció de censura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.