Multen el regidor d'ERC de Tiana quan circulava per Barcelona per dur el distintiu CAT a la matrícula

Els agents van decidir sancionar-lo tot i que no tenen instruccions per fer-ho

El regidor i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tiana, Jordi Gost, va ser multat a l'altura del carrer Navas, dimarts al migdia quan sortia de treballar. Segons va explicar ahir, una parella d'agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona el van aturar en observar que portava el distintiu CAT sobre la matrícula del seu vehicle particular. «Em van aturar en un xamfrà durant mitja hora. Em van demanar la documentació i en veure que portava tapada la E em van sancionar», explica Gost. El regidor va signar la denúncia, tot i que immediatament va posar el cas en mans dels serveis jurídics d'ERC. La sanció interposada és de 65 euros.

Gost recorda que aquesta setmana es compleixen cinc anys «de la promesa del president del govern espanyol, Zapatero, d'incloure distintius autonòmics a les matrícules». El regidor tianenc assegura amb ironia que el seu cas és «una curiosa manera de celebrar l'aniversari». Gost també critica que en una ciutat com Barcelona «plena d'embussos, infraccions i incidències de trànsit» destini una patrulla d'agents per aquest tipus de casos. «És un flac favor a la seguretat ciutadana», assegura. «La policia és un servei que paguem entre tots i, a banda de la normativa, que jo defenso, el cos hauria de prioritzar el tipus d'infracció», afegeix.

El reglament deixa clar que col·locar el distintiu CAT o qualsevol altre adhesiu sobre la matrícula és una infracció administrativa i sancionable, tot i que a la pràctica els agents de trànsit fan els ulls grossos quan veuen un conductor que du el distintiu, després de les pressions polítiques i socials que hi va haver fa cinc anys perquè no es multessin els conductors per dur el CAT a la matrícula.

Segons fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona, els agents no tenen instruccions directes de multar els conductors que porten el distintiu territorial enganxat a la matrícula, sinó és que l'adhesiu tapa alguna de les lletres o números de la placa. «Si l'adhesiu no pertorba greument la matrícula, la línia és no multar els conductors que duen el CAT a la placa», van explicar fonts de la Guàrdia Urbana. Una línia que també segueixen els agents de trànsit dels Mossos d'Esquadra i les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV). Fa un mes el Departament d'Interior va fer arribar als grups parlamentaris i a la direcció general de Trànsit una proposta perquè s'introdueixi el distintiu territorial a les matrícules dels vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.