Successos

homicidis

L'arma del crim de Vilobí és una clau de canviar rodes de cotxe

Els Mossos han recollit 18 indicis rellevants per aclarir la mort de Josep Sais, a part de les moltes mostres de sang

El detingut diu que va arribar al mas amb un altre home

La investigació per aclarir les circumstàncies de la mort del masover del mas Artau de Vilobí d'Onyar avança. De moment, a partir de les dades aportades pels forenses i els indicis recollits pels Mossos a l'escenari del crim, s'ha pogut determinar que Josep Sais (a qui en l'edició d'ahir anomenàvem per error Josep Freixes) va morir d'una sèrie de cops que li van ventar amb una clau metàl·lica de les que serveixen per canviar les rodes dels cotxes. Aquesta clau ha estat comissada pels Mossos, i tenia restes de sang i empremtes que coincideixen amb les del detingut, Sayon Kourouma, un noi guineà de 21 anys, que solia pernoctar al mas Artau i es relacionava amb la víctima. A banda de la clau sospitosa de ser l'arma del crim, els Mossos van recollir disset indicis que es consideren rellevants per a la investigació a part de les moltes mostres de sang que van agafar, moltes al capó i al parafangs del Citroën que van comissar al mas Artau i que era el vehicle que solia fer servir Kourouma, tant per circular com per dormir quan es quedava al mas. Els indicis indiquen que la víctima, que tenia quatre cops contundents al crani, va ser agredida mentre era dret davant del cotxe. Ahir, els Mossos van tornar a realitzar una inspecció ocular al Citroën, que es van endur a la comissaria, amb la presència de l'advocat de Kourouma, el lletrat Óscar Álvarez. Un dels indicis que els investigadors han recollit d'aquest vehicle és un full, en blanc, dels que es presenten a Trànsit per realitzar un canvi de titular.

Però el Citroën no va ser l'únic vehicle comissat. Els Mossos també es van endur una furgoneta Volkswagen propietat d'una empresa forestal del veí que habita a la masia del costat del mas Artau dins de la qual hi havia la documentació de Josep Sais Salichs, de 42 anys, que fins va poc vivia a Lloret. En aquest vehicle, també hi van trobar indicis. Els Mossos consideren que tenen proves més que suficients per atribuir l'assassinat al detingut, tot i que Kourouma manté que és innocent. Ell assegura que el dia del crim havia anat a Girona per fer uns tràmits precisament per a la compra d'un cotxe amb un tal Jordi, que diu que era molt amic de la víctima. Afirma que no recorda ben bé a quina hora van tornar, però diu que anaven amb el cotxe d'en Jordi i que aquest el va deixar al mas Artau. Diu que en arribar va veure les cames d'en Pep, com anomenava ell a Sais, que sortien de sota un cotxe. Diu que es va pensar que l'estava arreglant, però que al cap d'una estona, en veure que no es movia, el va cridar. Aquest no va respondre i llavors ell va fer la volta al cotxe i el va estirar i va veure que estava moribund. Kourouma justifica les regueres i taques de sang que es van trobar als cotxes perquè es va tacar les mans intentant auxiliar Sais i després es va refregar als vehicles. El detingut es va sotmetre voluntàriament a una prova d'extracció d'ADN, que els Mossos confien que serà una prova més que l'incriminarà

Els investigadors tenen constància que Kourauma, que ja havia estat detingut amb anterioritat, pateix algun tipus de desequilibri mental. En una ocasió es va intentar penjar mentre era als calabossos. És previst que aquest matí el passin a disposició judicial i que el jove pugui donar la seva versió dels fets al jutjat. Davant dels Mossos es va acollir al seu dret a guardar silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.